Ezt is elcsesztétek! A Szent Korona védelmezhetné az országot!

Amikor a Fidesz 2010-ben kormányra került és felmerült az új Alkotmány szükségessége és lehetősége (hiszen megvolt az ehhez szükséges 2/3-os felhatalmazás), sokan remélték, reméltük, hogy a Szent Korona jog- és birtokrendszerének alapjain születhet meg az új Alaptörvény. Nem így lett - és nem véletlenül.

RepuloKorona

Hazánkban sokszor hivatkozunk a Szent Korona Alkotmányára - ilyen azonban írott formában nem létezett. De nem is kellett hogy létezzen. A jog ismeri a szóbeli szerződés fogalmát, tehát elég volt az, hogy bizonyos alapvető törvények vagy szokások a Szent Korona szellemiségének megfelelően működtek, mindenki által elfogadottan és megkérdőjelezhetetlenül. Persze ezek a kor elvárásainak megfelelően rugalmasan alakultak, ha ez szükséges volt, ám a Szent Korona, mint legfőbb közjogi méltóság szerepe nem változott és nem is változhatott.

Alapvetés volt, hogy minden a Szent Korona tulajdona. A föld, a víz, a levegő, minden a Szent Koronáé. Miért volt ez jó? Mert az országot nem lehetett eladni, hiszen a Szent Korona nem tudta aláírni az adásvételt. Mindenki mindent csak kölcsönkapott, használt vagy bérelt - a Szent Koronától. A feudális rendszer jól működött együtt ezzel az alapvetéssel - a Szent Korona feje a király volt, teste a nép, a Szent Korona pedig, mintegy kiemelkedve a földi világból őrködött az ország felett.

Ezzel meg is van a magyarázat, miért nem valósított meg a Fidesz a saját szavazóik jó része által is elvárt alkotmányjavaslatot, mely a Szent Korona jog- és birtokrendszerén alapul. Hiszen egyetlen jogszabály sem lehet ellentétes az Alaptörvénnyel. Ennek alapján pedig nem lehetne Magyarország jó részének tulajdonosa Mészáros Lőrinc, nem lehetne eladni a földet a lábunk alól és nem tűnhetne el a közvagyon.

A Szent Korona jog- és birtokrendszere egyébként remekül beilleszthető lenne a köztársaság mint államforma keretei közé is. Egyszerű és könnyen járható útja lenne annak, hogy megmaradhassunk magyarnak a hazánkban, hogy ne legyen Magyarország magántulajdon. A Fidesznek nagy bűne, hogy ezt nem tette lehetővé - de mit is várunk tőlük? Hiszen éppen a saját érdekeik ellen cselekedtek volna. Véletlenül nem az elnyomás eszközeként, hanem szolgálatként fogták volna fel a politikát. Az pedig nagyon idegen tőlük.

Sokan hittek bennük akkor. Ma már egyre kevesebben. Bízunk benne, hogy áprilisig még sokan ébrednek fel a szavazóik közül.