Az erős és büszke kormányunk is beismeri: óriási gond az ápolóhiány

Az erős és büszke kormányunk is beismeri: óriási gond az ápolóhiány

A súlyos szakdolgozóhiány megállítása érdekében az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az ÁEEK közösen írt ki ösztöndíjpályázatot az ápolótanulóknak - írja a Világgazdaság.

Több mint háromszázhúsz egészségügyi szakdolgozó kért 2017 első fél évében külföldi munkavégzéshez hatósági bizonyítványt – derül ki az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) adataiból. Idén az év első hat hónapjában háromszázhuszonhét ápoló hagyta el külföldi munka miatt Magyarországot. Ötvenegy szakdolgozó 50 év felett is inkább valamelyik külföldi kórházat választotta, a hatósági bizonyítványt kérők között egy tucat 24 év alatti volt, a többiek pedig 24–50 év közöttiek. A szakdolgozók közül százharmincan Németországban találtak jobban jövedelmező állást, ötvenheten Ausztriát választották, negyvenhárman pedig az angol egészségügyben dolgoznak a magasabb fizetés miatt.

Úgy tűnik, a siralmas helyzetet kénytelen elismerni az erős és büszke kormányunk is, hiszen a súlyos szakdolgozóhiány megállítása érdekében az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az ÁEEK közösen írt ki ösztöndíjpályázatot az ápolótanulóknak.

Sok reményt ne fűzzünk ehhez, ugyanis Orbán és bűnszervezete csaknem 8 év alatt nem volt képes rendezni az egészségügyi dolgozók bérét, csökkenteni az elvándorlást, és legalább egy minimális szinten javítani az ellátás minőségén. Balog Zoltán „álhírező” lózungjai és lobogtatott statisztikái pont annyira jók, hogy betöltsék a kórházakból amúgy is hiányzó toalettpapír szerepét!