A migránsoktól rettegő Őcsényben minden maradt a régiben

A migránsoktól rettegő Őcsényben minden maradt a régiben

Miután a nyár végén szárnyra kapott a hír, hogy egy őcsényi vállalkozó néhány oltalmi státusszal hazánkban tartózkodó szír családot vendégelne meg panziójában, a Tolna megyei Őcsényben elszabadult a pokol. A falugyűlésen magukból kivetkőzött emberek üvöltözték a gyűlölködő kormánypropagandát. Az Index videót is készített a szégyenteli reakciókról, Orbán Viktor is megszólalt, Erdő Péter bíborosnak viszont nem volt mondanivalója az eseményekről.

Fülöp János polgármester, aki 2006 óta állt a község élén, szeptember 28-án lemondott tisztségéről. Az időközi választást december 17-re, azaz tegnapra írták ki.

Fülöp újraindult a település első embere pozícióért, s győzött. A 2042 választás jogosult közül 1028-an adták le voksukat a négy független jelöltre: Fülöp Jánosra, Csapai Jánosra, Guzsván Istvánra és Kozma Zoltánnéra.

Fülöp 592 szavazattal nyert, a második Kozma Zoltánné 213 voksot kapott.

Fülöp a legutóbbi önkormányzati választáson még 755 szavazattal lett polgármester. Látszik, hogy az elmúlt hónapok eseményei megtépázták a népszerűségét, de azért nem annyira, hogy bárki labdába rúgjon mellette.

Őcsény egyébként egyike azoknak a településeknek Magyarországon, ahol a lakosság rendkívül elöregedett, hisz kevesebb mint 2400-an lakják, ám ebből 2042-en szavazásra jogosultak. Őcsény a példája annak, hogyan lehet a kizárólagos kormánypropagandával tájékozatlanságban és félelemben tartani embereket. Az őcsényi emberek többsége valószínűleg arról sem hallott, hogy Orbánék már húszezer bevándorlót telepítettek az országba.