„Elmúltnyolcév”: 2-3 ezer milliárdot is eltüntethettek a fideszesek a közbeszerzések során

300.000.000.000. Akár ezt a hihetetlen számot is elérheti a közbeszerzéseknél ellopott pénzek összege – derült ki a Korrupciókutató Központ kimutatásából, melynek munkatársai 150 ezernél is több közbeszerzést vizsgáltak meg a 2009 és 2016 közti időszakban.

38_talicska_170303

Emberek, most nem arról van szó, hogy Orbán felépített egy újabb, teljesen felesleges stadiont, vagy arról, hogy Mészáros Lőrinc szánalmas pojácaként fetreng a yachtján. Itt arról kell beszélnünk, hogy 2, vagy akár 3 ezer milliárdot loptak ki az országunkból, azaz vettek el tőlünk. Ez kihat a kórházak állapotára, sőt a teljes egészségügyi ellátás színvonalára, az oktatás minőségére, a bérekre, az alacsony nyugdíjakra, mindenre! Röviden kihat a mi jelenünkre és gyermekeink jövőjére is.

Ez pedig megbocsáthatatlan bűn, olyan tett, amiért az elkövetők felelni fognak. Amiért elsőként mi, választópolgárok - félretéve minden kicsinyes múltbéli sértődöttséget, vitát és egyéni érdeket - összefogunk, és tavasszal kimondjuk majd a lesújtó ítéletet. De ezzel nem lesz még vége, ezt követően a „földi” igazságszolgáltatás, majd egy feljebbvaló hatalom előtt is el kell számolniuk a bűnösöknek.

Ne feledjétek, már csak pár hónap és a nép kitörölhetetlenül ítél majd. Ide már kevés lesz a gőg, kevés lesz a hatalom.