Azt a mindenit! Tévére, turmixgépre, bojlerre költötte a közpénzt a fideszes polgármester, elkapták, de újra indul a választáson

Köteles István (balra) - almosd.hu

A képviselőtestület jelentette fel a Hajdú-Bihar megyei Álmosd fideszes polgármesterét, Köteles Istvánt, akit októberben a rendőrség gyanúsítottként ki is hallgatott, s a falu vezetése pedig megfosztotta tisztségétől – írja a Magyar Nemzet.

Ám ez a csekélység nem szegi kedvét az enyves kezű Kötelesnek, a január 28-ára kiírt időközi választáson újra indul a polgármesteri székért.

Köteles István a gyanú szerint több millió forinttal rövidítette meg a települését, mert a közpénzfelhasználás fogalmát szabadon értelmezte: meg nem tartott rendezvények „költségeit” számoltatta el, az otthonát is közpénzből szerelte fel bojlerrel, tévével, s ami a legjobb – kapaszkodjanak meg -, még turmixgépet is vett, elmondása szerint azért, mert az izraeli és kínai piacra szánt kóser magyar ízvilágú termékek előállításával kísérletezett!

Köteles üzelmei már pártja számára is kínossá váltak, így az útját egyengető, korábbi államtitkár, Tasó László is elengedte a kezét.

Köteles januárban függetlenként indul a polgármesteri székért, rajta kívül még hatan küzdenek a településvezetői pozícióért.