Egy újabb bizonyíték, hogy az ATV a Fidesz csicskája lett

Illetve akár az is lehet, hogy Kárász Róbert szeretne egykori kolleginája, Demcsák Zsuzsa nyomdokaiba lépni. Ennek eredménye egy olyan televíziós riport lett, ahol ismét egészen váratlan helyzet állt elő: két stúdióban beszélgető személyből nem Szanyi Tibor volt a visszataszítóbb fél.

Nemrég, nevezetesen Marsi Anikó kortyingatás utáni pillanatokat idéző TV2-es hírolvasása után megírtuk, hogy komolyan elültette bennünk annak a gondolatnak a csíráját, miszerint az Orbánánusz-izgató médiumokból áradó szarvihart csak piával a kézben tudják elviselni az alkalmazottak. Mint tudjuk, az ATV egyre inkább igyekszik beállni ebbe a sorba.

Ennek okán nem lenne meglepő, ha Kárász Róbert is fogyasztott volna némi tudatmódosítót adás előtt, főleg, mert Szanyi Tibor meghitt, kocsmaasztal melletti beszélgetések iránti elköteleződése erre tökéletesen alkalmas lenne a nívótlan magyar közélet egyik stúdiójában.

De a véleményünk mégis inkább az, hogy Kárász Róbert pusztán feljebbvalói utasítását követi azzal a meggyőződésmentes hozzáállásával, ami pillanatok alatt olyan kormánypárti médiamunkássá alakítja, ami előtt még egy Bencsik András is megemelheti a kalapját.

Ez történt a Szanyi Tiborral folytatott eszmecseréje során is. Attól akár el is tekinthetünk, hogy a stílusa olyasmire emlékeztetett, mintha Havas Henrik vezette volna a nürnbergi törvényszéket, hiszen a beszélgetés lényege legfőképpen abban rejlett, amit a TV2-t is megjárt „műsorvezető” mondani próbált.

Az első 5 perc nagyjából azzal telt, hogy a két zseni azon vitatkozott, hogy most akkor az MSZP új tanácsadója, Heiko Krestchmer „A” vagy „Zs” kategóriás tanácsadó-e. (Mintha egyébként nem lenne teljesen mindegy, a szocialisták vergődését figyelemmel kísérve.)

Aztán újabb fordulat következett. Vagyis még inkább beindulhatott a Kárász Róbert fejébe az ATV székházában elhelyezett Habony Árpád:

„Egyébként meg, ha nem tekintik annyira megfelelőnek ezt a választást, meg ahogy működik ez a rendszer, akkor ne induljanak!” – jelentette ki Róbert, így pacekba.

A nemzeti konzultációval kapcsolatban pedig ezt sikerült megjegyeznie:

„Bocsánat, de abban mi a hergelés, Szanyi úr, hogy a konzultáción feketén-fehéren feltettek ezzel kapcsolatos kérdéseket? Én most nem követtem nyomon, hogy mennyi lett ennek a vége, de hogy tuti, hogy kétmillió fölött volt, az biztos. Mármint az elutasítás száma.”

Tudjuk, hogy a színitanoda foglalkozásai nagy csinnadrattával zajlanak az ATV stúdiójában hétről hétre, de talán ennyire nyíltan még nem csempészték a kommunikációba a kormánypropagandát. Nem tudjuk, hogy Kárász Róbert most önszorgalomból élesztette-e fel magában a Vajna TV-s korszakának Fidesz-imádatát, mert jelenlegi kenyéradóinál is belefér ez, vagy konkrét utasítást is kapott erre, de egy dologban azért biztosan lehetünk: áprilisig még keményebben dolgoznak majd ők is a valóság elferdítésén.