"Mentális szabadságot" kért egy nő, így reagált a főnöke

A hölgy webfejlesztőként dolgozik, és egy első hallásra fura indokra hivatkozva nem ment be dolgozni.

Madalyn Parker levelet írt főnökének.

Kedves csapat!

Ma és holnap a mentális egészségemmel szeretnék foglalkozni, ezért nem megyek dolgozni. Jövő héten remélhetőleg 100%-osan és felfrissülve térhetek vissza hozzátok.

Köszönettel,

Madalyn 

17426201_10154702567822946_1766223947371302316_n

A válaszon még Madalyn is meglepődött:

Hello Madalyn!

Szeretném személyesen megköszönni, hogy ilyen e-maileket küldesz nekem. Minden alkalom emlékeztet arra a rendkívül fontos aspektusra, hogy a betegszabadságot a mentális egészségre is lehet fordítani. Hihetetlen, hogy ez nem bevett gyakorlat a legtöbb cégnél. Példa vagy mindannyiunk szemében és segítesz másoknak a stigmák leküzdésében, hogy teljes valónkkal állhassunk újra munkába."

Ha lehetne állva tapsolni digitális közegben, Ben Congleton csoportvezető teljességgel megérdemelné. Főleg, hogy elindított egy lavinát a közösségi hálón, mely közvetetten is arra ösztönzi a munkavállalókat, hogy a mentális egészségükkel is foglalkozzanak. Ezen felül a munkáltatóknak is szól az üzenet, hiszen nekik is jobban oda kell(ene) figyelniük a beosztottak lelki állapotára.

Azért senkit se ragadjon el a hév, valószínűleg erős és büszke hazánkban egy ilyen levélre egészen más jellegű reakció érkezne főnökünktől. Pedig kell egy kis áramszünet, időnként mindenkinek.