Kínai veszedelem - Orbán már bedobta új tervét Berlinben

Orbán már be is zsarolja az Európai Uniót, hiszen azt találta mondani, hogyha Brüsszeltől nem kapunk pénzt, akkor kérünk Kínától. De nem beszélt arról, amiről viszont egyre többen: egy nagyobb horderejű, tömeges kínai betelepítésről. Azt gondoljuk, hogy mindkét kérdésben megérné népszavazást tartani, ha már Orbán arról beszélt, hogy 2018 a népakarat érvényre juttatásának éve kell, hogy legyen. Nem mindegy ugyanis, hogy honnan jön a pénz és főként, hogy annak mi az ára.

Orbán Viktor, amint bejut egy européer szalonba, azonnal oda szellent az európai vezetők orra alá. Még szerencse, hogy nem veszi le a cipőjét és csapkodja vele az asztalt… Orbán most Berlinben a Welt-Wirtschaftsgipfel (WWG) fórumon tudott mondandójával meglehetősen szalonképtelenné válni, épp egy olyan összejövetelen, ahol a résztvevők egyébként a magyar GDP közel hétszeresét mutatják fel évente. Itt találta Orbán azt mondani, hogyha Európa nem ad pénzt, akkor kérünk Kínától.

Nem véletlen, hogy Orbán felhozta Kínát.

Gazdasági körökben ugyanis egyre többet hallani arról, hogy állítólag a Kínai Nemzeti Vasúti Társaság és a Magyarország közötti novemberben aláírt együttműködésnek része egy nagyobb horderejű, tömeges kínai betelepítés is, amelynek ürügye a vasútépítés lesz. Mint ismeretes a kínai miniszterelnök és a kínai delegáció novemberben egyezett meg Magyarország és Szerbia miniszterelnökeivel és közösen írták alá a déli irányú vasútfejlesztési projektet. Az gigaberuházásról ugyan készült megvalósíthatósági tanulmány, azonban az sem véletlen, hogy azt tíz évre titkosította a magyar kormány.

Az csak egy dolog, hogy ennek magyarországi költsége legalább 750 milliárd forintunkba fog kerülni, amelynek a finanszírozásának 85 százalékát Kína adja egy titkos (!) kamatozású hitelkonstrukcióban. Úgy tűnik azonban, hogy a kínai látogatás a magyarok számára nem ért nyomtalanul véget az útlezárások feloldásával és a tibeti zászlólengetők szabadon engedésével, hanem komoly következményei lesznek a jövőnkre nézve. Nyakunkon a kínai veszedelem?