Juhász Péter számára is bebizonyosodott, hogy a Karácsony Gergellyel kampányoló MSZP-t tényleg csak a pénz érdekli

Juhász Péter, az Együtt vezetője Facebook-oldalán egy videóban fakadt ki a tegnapi, összefogásról szóló újabb tárgyalás után. Az Együtt vezetője azt nehezményezi, hogy ismét nem sikerült megállapodni abban, hogy a baloldali ellenzék egyetlen jelöltet indítson 106 körzetben. 

A legjobban azonban azt sérelmezi Juhász, hogy Karácsony Gergely, aki egyébként roppant magabiztosan próbálja magát alkalmas miniszterelnök-jelöltnek beállítani, meg sem jelent a tárgyaláson, mely megbeszélésen Molnár Gyula, az MSZP elnöke elzárkózott a közös jelöltállítástól. 

Juhász Péter szerint az MSZP-sek ejtőernyősöket indítanak az esélyes ellenzéki jelöltekre, pl. Szabó Szabolcsra Csepelen, csak azért, hogy ellehetetlenítsék a győzelmi esélyeit. 

Molnár Gyula indoklása szerint azért nem állapodnak meg a többiekkel, mert ha nem indítanának jelölteket, csökkenne a kampánytámogatás összege. Juhász szerint ez a gondolkodás vállalhatatlan. 

Az Együtt elnöke szerint tegnap bebizonyosodott, hogy az MSZP-nek a pénz sokkal fontosabb, mint Orbán leváltása. Felháborítónak találja azt a kettős játékot, amit az MSZP folytat: miközben Karácsony Gergely kiáll, és fennhangon hirdeti, hogy elhozta az összefogást, addig a mögötte álló szocialisták minden lehetséges eszközzel ellehetetlenítik azt.