Rémisztő: Ez történne Magyarországgal, ha újra győzne a Fidesz

Mi lesz velünk, ha megint Orbánék győznek? Van-e itt jövőnk? Van-e remény?

Ha április 8-án újra a Fidesz nyer, több mint valószínű, hogy rátelepednek a bíróságokra, így az igazságszolgáltatást is fokozatosan a kormány kontrollja alá helyezik. Erre alkalmas eset lehet például a terrorizmussal vádolt Ahmed H. ügye, ugyanis bármi is lesz belőle (elítélik terrorizmusért vagy nem) a Fidesz találni fog egy módszert, hogy még jobban uralma alá vonja a bírósági ítélkezést. Ez egy döbbenetesen súlyos lépés lenne, de sajnos nem lennénk meglepve.

Egy fideszes győzelem esetén, mivel 2020-ra elfogynak az EU-s támogatások, valószínűleg az új "keleti blokkhoz" csatlakozunk, nem véletlenül szemez a kormány ennyire Oroszországgal és Kínával. Mindegy a kormánynak honnan jön a pénz, csak jöjjön. Szóval Magyarország szatellitállammá válik, az orosz nyelvoktatást és nyelvtanulást valószínűleg államilag megtámogatják, és ideológiailag is egyre jobban a keleti országokhoz fogunk hasonlítani. Az is elképzelhető, hogy Magyarország kilép az Európai Unióból, vagy kizárják. Orbán euroszkeptikus, demagóg, leegyszerűsített retorikája ezt akarja validálni, ugyanis a legutóbbi erre vonatkozó felmérésben a magyarok még mindig az Unió tagjai akarnak maradni. Ezt a nézetet próbálja Orbán és kormánya átformálni az emberek fejében.

Egyáltalán nem lenne meglepő az EU-ból való kilépés, 2020 után nem igazán kötné oda Magyarországot semmi. Ezzel mi lennénk az első ország a kontinentális Európából, aki ezt a lépést meglépné. Ezután a Fidesz megállíthatatlan lenne. Senki nem szólhatna bele mit sugároznak a TV-ben, mit írnak az újságokban, és nem mondhatná senki, hogy a kormány keze túl sok helyre elér.

Ezen három fő ponton kívül egy újabb Fideszes győzelem esetén a kormánypropaganda eddig soha nem látott mértékben erősödne és dominálná a közbeszédet, Putyin egyre többet látogatna Magyarországra, a középiskolákat és a felsőoktatást egyre jobban a kormány befolyása alá helyeznék, a terrorizmusra hivatkozva egyre több, a személyes szférába beférkőző törvényeket hoznának és bárkit, bármiért lennullázhatnának, ha az útjukba áll.

Félelmetes a kép tehát, ne hagyjuk, hogy megtörténjen!