A diktatúra már az iskolában van: listázással tartanák távol a diákokat a pénteki tüntetéstől?

Gajdics

Tegnap olvashattak interjút Gyetvai Viktorral, a január 19-i diáktüntetés egyik szervezőjével. Mostanra kiderült, hogy több iskolában listát írnának azokról a diákokról, akik részt vesznek a demonstráción. 

Sajtóhírek szerint, melyet a tüntetés szervezői is megerősítettek, több vidéki iskoláról tudnak, ahol listáznák a fővárosba utazókat. Nem tudni (dehogynem), mi lehet a céljuk a vezetőknek a névsorral, mindenesetre elég rossz időkre emlékeztet ez az eljárás. 

Az iskolaigazgatók valószínűleg nem maguktól találták ki, hogy összesíteni kell azokat a diákokat, akik suli helyett tiltakoznak pénteken. 

De nem csak a tanulók lépéseit figyelik. Korábban írtunk arról, hogy egy komáromi eset kapcsán a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal kötelezi a jövőben a szakiskolák pedagógusait, hogy mielőtt a sajtónak nyilatkoznának, mondandójuk szövegét küldjék el a hivatalhoz láttamozásra. 

A diáktüntetésre meghívták az oktatásért is felelős emberi erőforrás minisztert, Balog Zoltánt, de a minisztériumtól még nem kaptak választ. 

Itt tartunk 2018-ban az erős és büszke, szabad és demokratikus Magyarországon.