Vona: Orbán 3 éven keresztül hazudott a magyar embereknek migránsügyben

Háromévnyi hazudozás után bukott le Orbán Viktor, hazudott reggel, délben és este – fogalmazott Vona Gábor kedd reggeli rendkívüli sajtótájékoztatóján. A Jobbik elnöke az 1300 betelepített migránssal kapcsolatban kijelentette, hogy egyértelművé vált, hogy Orbán és kormánya képtelen megvédeni Magyarországot. Pártja rendkívüli Országgyűlés összehívását kezdeményezi.

Január 11-én robbant a hír: Altusz Kristóf, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára a Times of Malta című lapnak ismerte el, hogy Orbánék titokban befogadtak 1300 menekültet, mert nem akarták, hogy Magyarország az EU fekete báránya legyen.

Vona Gábor rendkívüli sajtótájékoztatón reagált az ügyre, illetve az elmúlt napokban tapasztalt fideszes mismásolásra.

Németh Szilárd tegnap arról beszélt, hogy akiről megállapítják, hogy a nemzetközi jog szerint oltalomra szorul, az számíthat Magyarországra. A Jobbik elnöke ezzel kapcsolatban elmondta: Németh Szilárd egyet tehet, felvesz egy szép ruhát, hóna alá kapja a főnökét, Orbán Viktort, és elmegy Őcsénybe, ahol elmagyarázzak a felhergelt és becsapott embereknek, hogy mi a különbség az 1300 befogadott migráns és a településről elüldözöttek között.

„Németh Szilárd pont nem kérheti, hogy fogadjuk ne az oltalmazottakat” – jelentette ki.

A Jobbik éppen ezért rendkívüli Országgyűlés összehívását kezdeményezi, melyhez 40 képviselő támogató aláírása szükséges, ezek begyűjtését már megkezdték. Vona Gábor szerint Orbán Viktor három éve nem beszélt egészségügyről, oktatásról, elvándorlásról, valójában semmiről, csak a migrációról.

„Akkor itt a lehetőség, adjon számot arról, miért hazudott éveken át a magyar embereknek” – fogalmazott. Hozzátette, hogy Orbán és kormánya képtelen Magyarország biztonságát megvédeni, hétszer szavazták le az Alaptörvény-módosítást, nincs határőrség, amit a Jobbik javasolt, és nem tudtak elszámolni a letelepedési kötvényekkel vagy éppen Ghaith Pharaon ügyével sem.

Magyarország rossz irányba halad, most kell kormányt váltani. Biztos vagyok benne, hogy április 8-án a magyar társadalom el fogja söpörni ezt a korrupt kormányt - szögezte le.

A sajtótájékoztató végén az Echo TV irányított kérdéssel próbálkozott: ők úgy vélik, a betelepítés és az oltalmazott státusz között különbég van. Vona Gábor, bár korábban kijelentette, hogy Mászáros Lőrinc televízójának nem kíván többet nyilatkozni, röviden reagált az „érdeklődésre":

A kormány volt az, aki folyamatosan hangoztatta, hogy azért kell ilyen menekültpolitikát folytatni, mert nem lehet különbséget tenni terrorista és valódi menekült között. Orbánnak kell elszámolni azzal, hogy kik ezek az emberek, mit esznek, mit isznak, hol vannak, miből élnek – fogalmazott.