Isten fizesse meg? A szegedi Fidesz is egyházi intézményben kampányolt

Csongrádban különös vonzalmat érez egymás iránt a Fidesz és az egyház. A megye 1. számú választókerületében induló Fidesz-jelöltet, Bartók Csaba volt kézilabdázót ugyanis nem akárhol mutatták be: a Gál Ferenc Hittudományi Főiskola Klebelsberg-termében - írja a Szegedi Csípős blog.

A jelöltbemutató a főiskola Klebelsberg-termében (Facebook/B.Nagy László)

Ugyanaz a helyszín, a főiskola Klebelsberg-terme (gff-szeged.hu)

Tarnay Kristóf blogger bejegyzésében kitér arra, hogy a helyi fideszes sajtó extázisról ír a jelöltbemutató kapcsán, majd idézi a SzegedMa tudósítását, mely már nem is alányalós, annál is szemérmetlenebbül szervilis: 

"Bár még a kampány sem indult el jóformán, szinte győzelmi hangulat uralkodott a Fidesz keddi jelölt-bemutatóján Szegeden. Több száz ember, szokatlanul nagy lelkesedés és soha nem látott egység fogadta a jelölteket, akiket láthatóan kissé meg is zavart ez a nagy ováció. A választókerületi elnökök köszöntői után mindkét képviselő-jelölt mondott egy-egy rövid beszédet, amiben akadt bőven érdekesség"

- így a SzegedMa tudósítója, Arnold Lajos.

A Szegedi Csípős megjegyzi, az eseményre csak a helyi kormánysajtó kapott meghívót. 

A Gál Ferenc Hittudományi Főiskola fenntartója a Szeged-Csanádi Egyházmegye, élén Dr. Kiss-Rigó János megyéspüspökkel, a főiskola nagykancellárjával, aki néhány éve Ferenc pápa iránymutatásával szemben azt mondta a menekültkérdésről, hogy az nem más, mint "invázió", s a legtöbb bevándorló "cinikus és arrogáns viselkedést tanúsít" továbbá azt, hogy ebben a kérdésben Orbán Viktornak és nem a pápának van igaza. 

Látható, már nem csak Hódmezővásárhelyen, hanem Szegeden is kéz a kézben jár hit és politika. Isten fizesse meg?