Nincs mondanivalója a Fidesznek Orbán vejének csalásgyanús projektjéről, sőt az érdeklődő tévéstábot el is zavarják

Facebook/Cserna Gábor

Mi is beszámoltunk arról, hogy az OLAF, azaz az EU Csalás Elleni Hivataláig ér az Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak egykori érdekeltségébe tartozó Elios ZRt. körüli botrány. Az OLAF vizsgálatai szerint jogtalanul használtak fel 40 millió eurónyi EU-támogatást, ráadásul a közvilágítás korszerűsítését célzó Elios-projektek a gyakorlatban sem működnek, ugyanis meglehetősen gyatra a köztéri fényforrások ereje több vidéki városban.

Dunaújvárosban sem erős a közvilágítás, igaz, ott nem az Elios, hanem a Rosettum Kft. szerelte fel az új fényforrásokat, amely cég három hónappal a közbeszerzés kiírása előtt vette fel tevékenységi körébe a világításkorszerűsítést.

Dunaújvárosban az ellenzék évek óta magyarázatot kér a történtekre, mert az elmúlt két évben plusz 90 millió forintot költöttek a világítás erősítésére. A Jobbik feljelentést is tett költségvetési csalás gyanújával.

Tegnap Cserna Gábor fideszes polgármester hirdetett meg sajtótájékoztatót a helyi élményfürdő bejárására. A tájékoztatón a HírTV stábja az OLAF-jelentésről is kérdezni akarta a városvezetőt, ám a polgármester munkatársai elzavarták a tévéstábot, mondván, a sajtótájékoztatón csak meghívottak vehetnek részt, noha korábban nyilvánosként lett meghirdetve.

– Önkormányzati tulajdonban tartózkodnak, legyenek kedvesek elhagyni az épületet! – közölte a polgármester.
Tehát a közvilágításról nem adna egy interjút nekünk? Közügyekről van szó, ugye közpénzből valósult meg, ezért szeretném, hogy az ön által vezetett testület döntéséről tájékoztassa a nézőinket – kérte a riporter.
– Nem nyilatkozunk! Viszontlátásra!

A dunaújvárosi ellenzék a közgyűlés jövő heti ülésén kezdeményezi a közvilágítás-korszerűsítési program napirendre vételét.

(HírTV nyomán)