Erős és büszke: Dobálóznak a milliós autókkal a kormánynál

Az Orbán-kormány nyilvánosságra hozta két miniszter és hat államtitkár fizetését és egyéb juttatásait, mint például az autókról, a lakásokról szóló adatokat. A tízmilliós autókat évente cserélgetik, van ám habzsidőzsi a Fidesznél.

Tállai András például havi több mint egymilliós fizetést kap egyéb juttatásokkal együtt, valamint hivatali lakást is adtak neki a csodálatos munkájáért, amellett, hogy Mezőkövesden is van háza egyébként. Államtitkárként szolgálati autó is jár neki, amit rendszeresen cserélget is, a jelenlegi parlamenti ciklusban például használt már egy 2011-es és egy 2015-ös évjáratú Skoda Superbet, január 8-a óta pedig egy 2017-es évjáratút hajt. Ennek az autónak, magas felszereltséggel több mint 12 millió forintra rúghat az ára.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárának is jár hivatali lakás és Skoda Superb is, 2014-től kezdődően ő is használt már 2011-es, 2015-ös és 2017-es modellt is, ez utóbbit tavaly december vége óta. Az államtitkárság mellett Kontrát is országgyűlési képviselő, havi bruttó 224 ezerért.

De másoknál is elég jó az élet. Közzétették Nagy István államtitkár vezetői juttatását is, ő is közel egymilliós, egészen pontosan 997 200 forintos fizetést kap. Jelenleg egy szolgálati lakást használ és a 2014-ben kezdődött ciklusban, vagyis alig 4 év alatt már a harmadik Skodát „nyúzza”.

Balog Zoltán is 1,1 millió forintot kap. Tavaly kapott mellé 200 ezer forintnyi cafetériát, ő azonban már 2015 közepén lecserélte Skodáját egy Volkswagen Multivanra.

Van tehát a kormánypártiaknak bőven autóból, juttatásokból és milliós fizetésekből... De tudjuk: erősek és büszkék.