Kamunyomozást indít a fideszes ügyészség Tiborcz István ügyében?

Valószínűleg annyira egyértelmű a helyzet, hogy egyszerűen nem lehetett mást tenni, így a Pest Megyei Főügyészség elrendelte a nyomozást Orbán vejének messziről bűzlő közbeszerzései miatt.

Korábban mi is megírtuk, hogy az uniós pénzek elcsalása elleni független hivatal (OLAF) jelentést készített, majd küldött a Tiborcz István által is tulajdonolt Elios Zrt. csodálatra méltó sikerességének ügyében.

Egészen konkrétan az OLAF nagyjából 12-13 milliárdot követel vissza, mégpedig brutális csalás gyanúja miatt.

Ne legyenek azonban illúzióink, a simlis Orbán köreihez tartozó NERtársak az elmúlt években sejthetően nem éppen legális úton, ám mindenféle következmény nélkül juthattak hozzá súlyos milliárdokhoz. A korábban Tiborcz, valamint Orbán bizalmasának, Hamar Endrének az érdekeltségébe tartozó Elios Zrt. ügyében pedig már történt is nyomozás, még egy 2014-es feljelentés miatt.

Kitalálják, mi lett az akkori nyomozás vége?

Pontosan! Megállapították, hogy nem történt semmi, amit bűncselekménynek lehetne minősíteni. Csendben tesszük hozzá, hogy ha ez a korábbi ügy - tehát az, hogy ha a (közbeszerzést) kiíró segítője összejátszik a győztessel, jelen esetben Hamar cége, a Sistrade segített anno összeállítani közvilágításra az említett közbeszerzés kiírását, amit persze meg is nyert az Elios, majd a későbbi karbantartást pedig a Sistrade kapta – nem meríti ki a kartellezés fogalmát, akkor semmi.

Valamilyen rejtélyes módon a Nemzeti Nyomozó Iroda ezt másként gondolta.

Kitalálják, mi lesz a mostani nyomozás vége?

Pontosan! Egészen biztos, hogy az apóspajtás megint gondoskodik majd arról, hogy sem bizalmasát, sem vejét, Tiborcz Istvánt ne érhesse semmi baj, magyarul ezúttal se bűnhődjenek. Így cseppet sem lenne meglepő, ha Polt Péternek (is) köszönhetően a nyomozás ismét a korábbi eredménnyel zárulna.

6m5ffkXv9BrxCG9Xs

                                                                                           Fotó: Orbán Viktor / Facebook

Április 8-án választunk. Kitalálják, mi lesz a szavazás vége?

Pontosan! Már csak pár hónap és Orbánnal, Tiborczcal, Polt Péterrel, Mészárossal, Szijjártóval, Rogánnal, Farkas Flórival és az összes fideszes, országot nyomorító szereplővel együtt, mindenki megkapja méltó büntetését. 

Srácok! Hamarosan jön az ítélet! ;-)