Újabb szög az orbáni diktatúra koporsójában: Beszáll a kampányba az RTL Klub!

A legnézettebb hazai tévécsatorna tegnap esti bejelentése különösen fontos egy olyan diktatórikus, minden ellenzéki véleményt tiltani igyekvő országban, mint a miénk.

Korábban mi is beszámoltunk már arról, hogy a Fidesznek nem tetszett az, hogy több alkalommal szellemes, az igazságra rámutató, számukra azonban éppen emiatt veszélyes plakátkampányokat folytattak az ellenzéki pártok. Emiatt aztán gyorsan le is foglalták - a Simicska tulajdonában lévő felületeket leszámítva - az összes plakáthelyet.

Azt eddig is tudtuk, hogy a televíziók, rádiók 90 százalékban fideszes kézben vannak, így orrba-szájba nyomták, és nyomják is a hatalmuk fenntartását szolgálni hivatott hazug propagandát. Ez a nyomtatott sajtóban sincs másként.

Az RTL Klub azonban - mondhatni szerencsére -, nem tartozik az Orbánt szolgáló fluffer-médiumok közé, pedig a politikai hirdetések közzétételéért még pénzt sem kérhetnek a jelenlegi szabályozások szerint.

Pártszimpátiától függetlenül üdvözölnünk kell ezt a hírt, hiszen ahhoz, hogy mindenki megfelelően tudjon tájékozódni, pontosan arra lenne szükség, hogy az ellenzéki pártok is minél nagyobb felületen mutathassák meg magukat. Ez a választók érdeke.

Orbánnak pedig egy újabb olyan ütés, ami miatt Graz felé tántoroghat.