Ez sem érdekel senkit? A csehek, a szlovákok és a lengyelek is sokkal jobban élnek nálunk!

2002 és 2016 között ugyan nőtt valamicskét a magyar háztartások fogyasztása, azonban ez a növekedés messze a leglassabb, és legcsekélyebb mértékű a V4 országok közül!

Ez azt jelenti, hogy a csehek, a szlovákok és a lengyelek is tönkreverik hazánkat ebben a mutatóban (is).

CsigaOrban_comicstyle

Magyarország 14, Csehország 36, Szlovákia 42, lengyel barátaink pedig 54 százalékkal tudták növelni fogyasztásukat – derül ki a GKI elemzéséből.

Az Európai Bizottság előrejelzését látva pedig kijelenthető, hogy az idei évben tovább fog nőni a hátrányunk a lengyelekhez képest.

A fogyasztásunkra egyébként - „természetesen” - negatívan hat, hogy stagnálnak a reálkeresetek, durván növekedtek az eladósodott háztartások törlesztési terhei, az adórendszer korábbi átalakítása pedig épp az alacsony jövedelemmel rendelkezőket sújtotta.

Biztos, hogy olyan miniszterelnökre van szükségünk, aki a saját és a haverjai kizárólagos boldogulása érdekében mindent és mindenkit háttérbe szorít?

Olyanra, aki kamuharcokat erőltet, hogy fenntartsa hatalmát, miközben romba dönti az országot? Aki sorosozik, migránsozik és évekig a választók képébe hazudik ahelyett, hogy a bérekkel, a nyugdíjakkal, az egészségüggyel, a kivándorlás borzasztó problémájával foglalkozna?

Vagy jól van ez így, kedves szavazótársaim? Maradjunk otthon április 8-án? Vagy szavazzunk Karácsony Gergelyre, hátha elér 5-6%-ot? Esetleg bökjük az X-et egy másik törpepártra, hogy aztán Orbán újabb négy évig sújthasson minket és a gyermekeinket?

A döntés a mi kezünkben van. Hamarosan eldől, hogy valóban egy ilyen korrupt zsarnokot érdemlünk-e, vagy esetleg mi, a mellünket büszkén döngető, de aztán többnyire cselekvőképtelen magyarok végre - legalább a saját érdekünkben - képesek leszünk összefogni, és egyszer és mindenkorra véget vetni ennek a rémálomnak.