Úgy tűnik, Köves Slomó hazudik

Facebook: Vágó István 

Egyre kínosabb Köves Slomó magyarázkodása, hogyan is került a fideszes Hollik István szórólapjára. A zsido.com-nak azt mondta néhány napja, hogy

"(...) mint zsidó vezető kötelességem minden olyan politikussal és demokratikus politikai párttal keresni az együttműködést, akik segítik a zsidó hitélet és oktatás ügyét. Lokálisan az V. kerületben abban a szerencsés helyzetben voltunk az elmúlt 14 évben, hogy politikai pártok felett átívelő konszenzusos együttműködés volt a zsidó közösség és a helyi politikai szereplők között. Ennek gyümölcseként a belvárosi Keren Or központban több ezer ember kapott lehetőséget, hogy a Zsidó Tudományok Szabadegyetemén a zsidó hagyományokkal, filozófiával vagy héber nyelvvel ismerkedjen, vagy éppen a Belváros-lipótváros egyetlen zsidó imaházában imádkozhasson. Támogatásom ennek az együttműködésnek és kontinuitásnak szólt. Hollik Istvánnal csak egyszer-kétszer találkoztam, de a szocialista Steiner Pállal, Pásztor Tiborral vagy éppen Rogán Antallal és Puskás Andrással jól ismerjük egymást, és velük ennek az építő együttműködésnek a jegyében telt az elmúlt másfél évtized. Lokális szintű támogatásomat ők is megkapták, vagy megkaphatják a jövőben, csakúgy mint bárki a demokratikus pártok jelöltjei közül, aki a belvárosi zsidó hitélet és közösségi élet ügyét fontosnak tartja és cselekedetekkel is megerősíti. Erről szólt ez a támogatás, de ha ez a kampányba való beszállásként értelmeződött, akkor lehet hogy hiba volt, ezért elnézést."

Hát nem édes? A Hollikot támogató szórólapon ott virít a mondat: "(...) Hollik István személyében garanciát látok arra, hogy hitéleti és kulturális kiteljesedésünk minden szükséges segítséget megkapjon." Köves Slomó tehát nem gondolta, hogy két hónappal a választások előtt egy fideszes szórólapon való szereplés a jelölt melletti kampányolásnak tűnhet. 

Úgy tűnik, Köves Slomó hazudik. Tegnap Radnóti Zoltán rabbi osztotta ki kollégáját nyílt levélben, ITT