Orbán legnagyobb külföldi kritikusa lesz a német külügyminiszter

Hidegzuhanyként érkezhetett Orbánhoz a hír, miszerint a magyar kormánysajtóban legtöbbet ekézett német politikus, Orbán legnagyobb kritikusaként politizáló Martin Schulz lesz az új berlini koalíciós kormány külügyminisztere. A fideszes szavazók által démonizált német politikus polgármesterként, európai parlamenti képviselőként, valamint az Európai Parlament elnökeként politizált, most pedig a legerősebb európai tagállam külügyéreként tevékenykedik majd.

politico.eu

Az SPD politikusa a német nagykoalíciós tárgyalások személyes győzelmeként könyvelheti el vélhető kinevezését. A hírek szerint pedig már húsvét környékén megalakulhat az új német kormány. Orbán túl sok jóra nem számíthat, Schulz kinevezése az Orbán-rezsim újabb elszigetelődését jelenti Nyugaton.

A berlini nagykoalíciós tárgyalások eredménye tehát egy újabb hatalmas pofon Orbánnak a nemzetközi politikában, de ne legyenek kétségeink: ez nekünk sem jó. A Lázár János által korábban Hitlerhez hasonlított, a Szijjártó Petike által inkompetensnek nevezett, a fideszes sajtó részéről pedig folyamatosan és alantas módon támadott szocialista politikus mindent meg fog tenni Orbán, az Orbán-kormány, és ezáltal az illiberális és unortodox Magyarország megbüntetése érdekében.