Tele a nadrág: Orbán Viktor megint elmenekül a kérdések elől

Ezúttal sem lehet kérdezni szeretett miniszterelnökünket olyan témákról, amiket az ellenzéki képviselők a magyarok nevében szeretnének kifejteni. Orbán Viktor ugyanis ezúttal sincs itthon, mikor egyre és egyre halmozódnak a botrányok a Fidesz-kormány körül és gyűlnek a felhők a Parlament felett.

Jövő hét tétfőn kezdődik az Országgyűlés választás előtti utolsó ülésszaka, Orbán Viktor megint külföldön lesz. Most éppen Bulgáriában kvaterkázik majd Bojko Boriszov bolgár kormányfővel és Sebastian Kurz osztrák kancellárral együtt. Az osztrák kancellárral találkozott Orbán Viktor január végén is, éppen akkor, amikor az ellenzék a migrációs kvóta önkéntes túlteljesítéséről kérdezte volna a rendkívüli parlamenti ülésen. Orbán újra külföldre menekült a neki nem tetsző kérdések elől.

Ülésterem a Fidesz nélkül... Mondjuk, április 8. után jó lenne egy ilyen felállás...

Akkor valószínűleg Kövér László házelnök segíthetett Orbánnak, szándékosan egy olyan napra kitűzve a rendkívüli ülést, amikor Orbán nincs az országban. Pedig lett volna kemény kérdések hada bőven. A Jobbik, az MSZP és az LMP is a bevándorlásellenes propaganda témájában szeretett volna ,,elbeszélgetni” a kormányfővel, annak fényében, hogy eközben a kormány migránsok ezreit fogadta be. De ezt is megúszta a Fidesz feje, ugyanis az ellenzéknek azt a kérését is leszavazták, hogy egy nappal eltolhassák az ülést.

Most is lett volna téma bőven, amivel kapcsolatosan Orbán Viktort kérdezhették volna. Itt van például az OLAF-ügy. A 2300 migráns. Az Állami Számvevőszék kontra Jobbik-ügy. Megértjük. Van okuk menekülni a kormánypárti politikusoknak. Orbán pedig amúgy sem hajlandó/képes vitázni, tudjuk jól.