Orbánék gatyája nagyon tele van a Tiborcz-ügy miatt - Felpörgött a hazugsággyár

A Magyar Nemzet birtokába került egy "iránymutatás", amit Gulyás Gergely jegyez. Hivatalosan amúgy valószínűleg Habony Árpi kommunikációs segédanyaga arra vonatkozóan, hogy hogy kell a korrupciós ügyekből a lebukás után kimászni a sajtó előtt.

Akárcsak a migrációellenes kormányzati propaganda ellenére szépen csendben befogadott 1300 menekült esete, úgy Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a botránya is roppant kínosan érintheti a Fideszt. Ugyanis ebben az ügyben is magas szintről kaptak központi utasítást a kormánypárt politikusai, hogyan kell kommunikálniuk – tudta meg a Magyar Nemzet. Míg a befogadott menekültek esetében a Fidesz kommunikációs igazgatója, Hidvéghi Balázs adott ki utasítást, a héten a frakcióvezető, Gulyás Gergely küldött iránymutatást.

A lap birtokába került levél arról értekezik, hogy különösen egyéni választókerületekben induló képviselőjelöltjeiket kérdezheti az ellenzéki sajtó az Elios-üggyel kapcsolatban. Ezért a frakcióvezető azt kéri az érintettektől, ha válaszolnak, „minden esetben az alábbi kommunikációhoz tartsátok magatokat”.

A propagandalózungok, amit kötelező alkalmazni, a következők:

- "Az Elios-jelentés egy brüsszeli kampányjelentés, Brüsszel beavatkozása a magyar választási kampányba."

- "2014-ben is a választások előttre időzítették az ezzel kapcsolatos híreket, most ugyanezt teszik. Ezt az ügyet egyszer már kivizsgálták, most csak megismétlik a vádaskodásokat.”

- "Orbán Viktort próbálják támadni vele, pedig az OLAF-jelentéssel érintett időszak nagy részében a Simicska Lajos vezette Közgép volt a tulajdonos.”

Ez kb. annyira hiteles és hihető, mint mikor Farkas Flórián azért aggódott, hogy vannak olyan pártok, akik a cigányságot csak szavazatszerzésre használják.