Zuglónak elege lett: Eltávolították Dózsa László nevét az '56-os plakátról

A Nagy Lajos király úti falfestményen egy évig szerepelt Dózsa neve. A Terror Háza hírhedt igazgatója, a botrányokkal körülvett Schmidt Mária sietve közölte, hogy a nevet nem az emlékévet felügyelő közalapítvány tüntette el.

Az történt, hogy a zuglói önkormányzat egyszerűen megunta a hazugságot, ami miatt egyébként per is folyik, ugyanis korábban Pruck Pál lánya beperelte a Terror Házát is fenntartó közalapítványt apja kegyeleti jogainak megsértése miatt. Emlékezetes, hogy kiabálásba torkollott az a vita, amit Schmidt és az 56-os emlékév történésze folytatott a „Dózsa László vagy Pruck Pál szerepel a plakáton?” - témában.

az 56-os falfestmény miatt kirobbant botrány után a zuglói önkormányzat szólította fel a FrankDigitál Médiaügynökséget Dózsa László nevének eltávolítására. A falfestmény ugyanis egy önkormányzati tulajdonú épület tűzfalán van, az ügynökség pedig az 56-os emlékév egyik lebonyolítójaként felelt a falfestményért. A tűzfal használatának meghosszabbításáról szóló szerződésben kötötte ki az önkormányzat a név eltávolítását. Tudomásunk szerint ez az ügynökség távolította el a megállapodást követő többszöri önkormányzati felszólításra Dózsa László nevét a falról.

- mondta a 444-nek Hikáde Bea, a zuglói önkormányzat sajtófőnöke.

A 444.hu által közzétett fotón jól látható, hogy valaki már fel is festette Pruck Pál nevét a plakátra.

pruckpál

                                                                                                  Fotó: 444.hu