A határon túli szavazókon múlhat a választás kimenetele

Már 2014-ben is egyetlen mandátumon múlt a Fidesz kétharmada, amit a külföldi szavazók adtak meg végül. Idén viszont már több, mint kétszer annyi határon túli nyújtott be kérelmet a névjegyzékbe való felvételre.

Sokkal több határon túli szavazóra számíthatunk idén áprilisban az országgyűlési választásokkor, ugyanis már most több mint dupla annyian regisztrálták magukat a névjegyzékbe a külföldi magyarok körében. A döntő csoport a határon túli magyarok tábora, akik a környező országokban élnek. Az legtöbben Erdélyből voksolhatnak, ott még egy magyar párt is segíti a névjegyzékbe való felvételt. Ez legfőképpen azért rossz, mert legutóbb a beérkezett szavazatok 95 százaléka a Fideszre érkezett.

Nem véletlen, hogy vannak olyanok, akik szerint a határon túli magyarok szavazati jogát el kellene venni. Gondolunk itt a Demokratikus Koalícióra, és Gyurcsányra, de nem szabad elfelejteni azt sem, amit még 1993-ban, anno Áder János mondott. Kijelentette, hogy nem tartják helyesnek, hogy olyanok döntsenek a magyar belpolitikai kérdésekről, akik nem élnek Magyarországon és nem itt fizetnek adót, ráadásul sokaknak közülük már semmilyen kötődése sincs az országhoz. A Magyarországon élő magyarok nagy többsége egyébként ugyanezt gondolja, ami a kormánynak fájó pont lehet.

Kötődése egyébként sokuknak van, olyannyira, hogy Orbán már évek óta Tusnádfürdőn, Tusványoson kampányol, hogy rávegye az ott élő magyarokat, hogy a Fideszre adják le a voksukat. Legutóbb, tavaly nyáron egész egyszerűen felszólította őket, hogy mit tegyenek: „regisztráció, választási részvétel!” – mondta akkor.

Ezért is nagyon-nagyon fontos az, hogy a nyugati országokban, városokban élő magyarok is elmenjenek szavazni a legközelebbi külképviseleteiken, hiszen ők azok, akikhez már alig jut el a kormánypropaganda, akik a saját bőrükön tapasztalták ennek a rendszernek a valódi rákfenéit, sőt, sokan az Orbán-rendszer miatt menekültek el Magyarországról. Londoniak, bécsiek, müncheniek, stockholmiak, landshutiak, liverpooliak, választásra fel! Segítsetek nekünk jobbá tenni ezt az országot, hogy ti is visszatérhessetek és jól élhessetek itthon is!