Kezd összeomlani a hazugsággyár, bajban van a Fidesz propagandagépezete

A kormány saját, alternatív valóságában nagyon magabiztosan árasztotta el hazugságaival a fásult országot, most azonban az első komolyabb kihívástól lefagyott. Egyszerűen nem tudnak mit mondani még saját híveiknek sem az Orbán veje ellen felhozott korrupciós vádakra. Pedig, ha lehet, most még messzebbre mentek, mint korábban bármikor. Eddig tartott a habonyi mágia?

Az, hogy a miniszterelnök családjáig érnek a bűnszervezeti vádak, már a korrupcióba beletörődő magyar embereknek is sok. Egy ilyen ügyet már nem lehet hermetikusan elzárni a saját választók elől sem, hiába nem ad róla hírt a köztévé, vagy hagy ki belőle fontos részleteket még az MTI is. Erre azonnal és kivételesen őszintén kellett volna reagálni. Ők azonban kapkodni kezdtek és első felindulásból lényegében beismerték az Elios közbeszerzésével kapcsolatos szabálytalanságok tényét. Ugyanis ahelyett, hogy cáfolták volna az Európai Csalás Elleni Hivatal állításait, csak azt kifogásolták, hogy pont a kampány idején hozták nyilvánosságra a jelentést.

Ezt mondta Lázár János – aki még azért is leszidta az OLAF-ot, mert magyarokat vont be a vizsgálatba, ami pedig teljesen természetes eljárás –, majd ez lett a Gulyás Gergely-féle iránymutatás fő érve is. Ezek szerint, mondjuk májusban, egy esetleges győzelem után már nem is zavarta volna őket, ha beigazolódnak a vádak?

Egyébként is nagyon kínos, hogy nyilvánosságra került a Gulyás Gergely által körbeküldött levél, amelynek tartalmát az összes nyilatkozó fideszes robotnak ismételgetnie kell, egy kormánypárt ilyet nem engedhet meg magának. Aztán a másik kedvenc kommunikációs fegyverüket is bevetették, egyszerűen elmenekültek a Tiborcz érintettségét firtató újságírói kérdések elől.

A propagandagépezet újabb reccsenése Orbán évértékelője volt, ahol azt az ellenzéket szapulta, aminek szerintük nincs is esélye. Akkor viszont miért fél tőle? A Fidesz túl messzire ment és túl magabiztos volt. Ez a kombináció pedig a legerősebb hatalmi gépezetet is megrendítheti. Az intézményesült közpénz-lenyúlást már szinte természetes jelenséggé tették, így a választópolgárok talán bele is törődtek. Míg azonban eddig strómanokról szóltak a hírek, most a családról. Itt már az arrogancia és a nép hülyének nézése könnyen visszafelé sülhet el.