Budai Gyula 8 év kormányzás után: a bíróságokon múlt Gyurcsányék elszámoltatása :D

Budai Gyula, elszámoltatási lúzer csak a szépre emlékezik, szerinte ő mindent megtett a felelősségre vonásért. „Az én legnagyobb szívfájdalmam egyébként az, hogy Gyurcsány Ferenc nincs börtönben. Ha valaki, ő nagyon megérdemelné, hogy rács mögött legyen” - sóhajtott fel a fideszes politikus 8 év (!) kormányzás és azután, hogy szinte lecserélték a bírói kart.

Most éppen annak lehetünk tanúi, hogy Orbánék próbálják a sokak által elmulasztott politikai felelősségre vonást, pontosabban az elszámoltatást a bírói karra rátolni. Igen, arra a bírói karra, amit lecseréltek, illetve a fideszes Szájer József feleségét, Handó Tündét pakolták az élére.

Igen, Szájer Józsefnek, a második Orbán-kormány által levezényelt közjogi átalakulás kulcsfigurájának feleségét. A bugyiváltásra szenzitív Handó Tünde az Országos Bírósági Hivatal elnöki posztjával azt a jogot is elnyerte, hogy bármely ügyben kijelölheti az eljáró bíróságot, nem mellesleg pedig egy személyben gyakorolhatja az összes kinevezési, áthelyezési, leváltási és irányítási jogkört is. Igen, jól látja a Kedves Olvasó, hogy ezzel gyakorlatilag minden a demokrácia védelmében meglévő szabályt felrúgva, a hatalmi ágak szétválasztását semmibe véve Orbánék az igazságszolgáltatást a végrehajtó hatalomhoz „édesgették”. A törvényhozó hatalomról pedig Kövér László, fideszes házelnök mondta el a tutit, miszerint a „kormány hozza a törvényeket”.

Mindezek után volt pofája a bennünket inkább a gyenge humorú cirkuszi bohócra vagy tehetségtelen színészre emlékeztető Budai Gyulának, a Fidesz egyik legszánalmasabb, mindeddig látványosan bujkáló politikusának azt mondani 8 éves kormányzás után, persze néhány héttel a választások előtt, hogy a bíróságok tehetnek az elszámoltatás kudarcáról. Olyanra nem is gondolt, hogy vagy a gyenge felkészültség miatt vagy politikai alkuk okán egyetlen épkézláb bizonyítékot sem sikerült összeszednie, de olyannyira nem, hogy a fél ország több éven át az ő impotens és izzadságszagú magyarázkodásán röhögött. És most megint ezen a lúzeren nevethetünk :D

Erre mondja a pesti nyelv, hogy: „Ülj le fiam, 1-es!”