Kutatás: A válaszadók 88%-a szerint Tiborcz István csak egy stróman, akit apósa, Orbán Viktor irányít

Mint ismeretes, az Európai Csalás Elleni Hivatal maffia-bűncselekményként elkövetett csalással vádolta meg Orbán Viktor vejét, Orbán Ráhel férjét, Tiborcz Istvánt. Bár Orbán saját bevallása szerint nem foglalkozik pénzügyekkel, ennek ellenére a közvetlen családi és baráti köre milliárdos lett az elmúlt évek során. Orbán kijelentése ide vagy oda, az általunk megkérdezett emberek 88 százaléka úgy gondolja, hogy Tiborcz István csak apósa egyik strómanja vagyis Orbánt tartják a bűnszervezet fejének, a valódi keresztapának.

Az ezer fős, online közvélemény-kutatásban arra az egyszerű kérdésre kellett választ adni a felmérésben résztvevőknek, hogy a felsorolt négy személy közül - nevezetesen Orbán Viktor, Lázár János, Simicska Lajos, illetve Soros György - véleményük szerint Tiborcz István kinek a strómanja. A kérdés tehát viszonylag egyszerű volt, a kutatásban résztvevők pedig egy egyszerű bejelöléssel csupán egyetlen választ adhattak.

Ezer emberből 875 gondolja úgy, hogy Tiborcz István Orbán Viktornak, vagyis az apósának a strómanja. Ez érthető, mert bár Orbán próbálja elhitetni az egybiteseivel, hogy nem foglalkozik pénzügyekkel, ennek ellenére sokan Európa, sőt a világ egyik legkorruptabb politikusának tartják.

A második helyen Lázár János végzett, aki egy, az elmúlt év végén számukra szerencsétlen módon lesifotóval megörökített magántalálkozón egyeztetett Tiborcz Istvánnal, ki tudja, hogy miről. Úgy pedig főként kényelmetlen a dolog, hogy az egykor ES Holding néven futó Elios hírhedt tendergyőzelmeinek egyik első állomása éppen Hódmezővásárhely volt, ahol az OLAF szintén súlyos szabálytalanságokat és összeférhetetlenségeket tárt fel.

A harmadik helyen Soros György végzett 57 szavazattal. Ezen nem is csodálkozunk, hiszen a Fidesz-kormány kommunikációjának eredményeként minden gonoszság mögött a tengerentúli milliárdos áll. Németh Szilárd sajtótájékoztatója után hamar rájön az ember, hogy mindenért Soros, mindenhol Soros és mindenkor Soros a felelős, hát még egy ilyen világraszóló korrupciós botrány esetén…

Mindösszesen egyetlen ember gondolta úgy, hogy Tiborcz István mögött Simicska Lajost áll. Vagyis 875-ször annyian gondolták Orbán Viktorról, hogy ő irányítja saját vejét, mint a veszprémi milliárdosról. Mindezt annak ellenére, hogy az Elios tulajdonosai között egykor feltűnt Simicska egyik cége is, jóllehet Tiborcz István akkor is az igazgatóságban ült, bár igaz, hogy azóta kiderült az is, hogy míg Simicska egy forintot nem vett ki a cégből, addig Orbán veje több milliárd forintot zsebelt be.

Gondolták volna, hogy minden ellenkező híresztelés ellenére nem is annyira megvezethető nép ez a magyar?