Orbán kamuvideójánál gagyibbat aligha láthatott eddig az internet népe

A miniszterelnök Facebook-oldalán lévő videók láttán nehéz szavakat találni. Ha Rákosi Mátyás ma élne, valószínűleg nem tenne fel olyan gusztustalanul mesterkélt és ordítóan hazug rövid anyagokat magáról, mint amilyenekkel Orbánnak akarnak hízelegni a csatlósai. "Bocsánat a késésért" - hangzik el az egyik spontánnak beállított látogatás elején.

Mindannyian tudjuk, milyen nehéz a pártok számára a kampányidőszak. A Fidesznek is. Hiába a sok jól fizetett aktivista, a még a régieknél is pofátlanabb, „újgenerációs politikusképzőként” működő, Fidelitas névre hallgató „alom”, illetve a szinte végtelen mennyiségű pénz, néha szükséges, hogy maga a vezér is leszálljon képzeletbeli trónjáról és a nép közé menjen. Illetve úgy csináljon, mintha…

A népére eltévelyedett nyájként tekintő Orbán mindig meghallja az emberek szavát, így az autójába keveredő stábjával egyetemben ellátogatott Egerbe, ahol először Nyitrai Zsolt helyi kiskirályt kereste fel. Ezt követően a fideszes országgyűlési képviselővel több családhoz is becsöngetett, hogy összeszedjék a körzetenként szükséges 500 aláírást, ezzel bebikázva az eddig sem döcögő kampánymotort.

Szögezzük le, hogy ami a két és fél perces videón látható, az az embereket totálisan hülyének néző, gyomorforgató propaganda legújabb ékes példája! Orbán például azon humorizált, miközben nyomta az egyik családi ház csengőjét, hogy „megnézzük, hogy beengednek-e bennünket.” (Felvetődik a kérdés, vajon a pocakos zsebdiktátor érzi a vesztét és tudja, hogy nemsokára senki sem lesz rá kíváncsi, legfeljebb a celláját őrző börtönőr?)

De lássuk, kiket keresett fel a téveszmékkel küzdő, VIP-szotyizó és kezeit szinte mindig zsebre dugó megalomániás Orbán!

Mint ahogyan arról az mno.hu beszámolt, a második felkeresett család tagjai között – akik „véletlenül” talpig kiöltözve jártak-keltek otthon – felfedezhető az a Petrovai József, aki az egri önkormányzat sportreferense, emellett iskolai edző, valamint a Magyar Atlétikai Szövetség ugró szakágának vezetője. De ott volt a fia is, Márton, aki pedig az Egri Vízilabda Klub másodedzője.

Meglepő módon a harmadik meglátogatott család sem volt ellenséges a miniszterelnökkel együtt érkező Nyitraival. Bíró Józsefet jól ismerik a városban, mivel éppen Nyitrai kezdeményezésére tavaly novemberben miniszteri oklevelet és Pro Agria életműdíjat kapott Seszták Miklóstól a turizmus és a borászat területén végzett tevékenységéért. Nem mellesleg ő a helyi Borút Egyesület elnöke, illetve tagja a Heves Megyei Úszó és Vízilabda Szövetség kuratóriumának is.

De a zavarba ejtő jeleneteknek ezzel még mindig nincs vége, ugyanis kiderült, valami nagyon nem stimmel azzal, amikor a lelkes szimpatizánsoknak azt mondják, hozták a „támogatói íveket”, amikre az aláírásokat gyűjtik. A 444 szúrta ki, hogy a valódi ajánlóívek, amiken a kampányidőszakban a képviselőjelölteknek össze kell szedniük a szignókat, teljesen máshogy néznek ki, mint azok, amik Orbán házi videójában szerepeltek. Azokra ugyanis apró betűvel odaírták, hogy a „támogatói ív aláírásával” az aláíró hozzájárul, hogy személyes adatait a Fidesz a törvény alapján „további kapcsolattartás, véleménykérés, választási és egyéb tájékoztatás, adománygyűjtés céljából, az adatkezeléshez tett hozzájáruló nyilatkozat visszavonásáig kezelje”.

Magyarul bőszen készítik a legfrissebb Kubatov-listát, amihez maga Orbán is személyesen asszisztált. Az sem mellékes, hogy a videóban valamiért elfelejtették kitakarni vagy elhomályosítani a támogatók személyes adatait, beleértve a pontos címüket, illetve a vezetékes és mobilszámukat. Vagyis ezzel most a megkérdezésük nélkül bárki nyugodtan visszaélhet…

Nem beszélve arról, hogy Orbán csak tehetős NER-ideáltípusokhoz látogat el, az egyetlen spontán és igaz jelenet a spicces állapotba került kukás, ugyanis ez a magyar valóság. 

A köpönyegforgató Orbán jól láthatóan annyira fél az emberektől, hogy csak olyanokhoz mer odamenni, ahol egy-két „sorosozás”, „migráncsozás” és humorosnak szánt, ám kicsit sem vicces megjegyzés mellett a kézcsókon kívül egészen biztosan semmi egyebet nem kell tennie. A szörnyen mesterkélt és amatőr videó plasztikusan és hűen festi le azt az alternatív valóságot, amit a zsarnoki rendszert kiépítő, maffiamódszerekkel dolgozó NER-lovagok igazságtalan és korrupt világa hozott el számunkra, a magyar emberek 99 százalékának legnagyobb szerencsétlenségére. Ebben nincs szüksége érvekre, tartalmas beszélgetésekre, ne adj’ Isten vitákra, csak három-négy jól hangzó habonyi kommunikációs panelre, arcátlan hazudozásra és gyűlöletkeltésre.

Még szerencse, hogy nem kell már sokáig ilyeneket néznünk, mivel a népharag hamarosan elsöpri ezt a korrupt kormányt. Az elégedetlenek szeme kezd felnyílni, a Fidesz pedig annyi öngólt rúg és annyi pofont kap mostanában, hogy már csak idő kérdése, és végleg a földre fog rogyni.