Gyomorforgató: Így használja a Fidesz a gyermekeinket

„Az iskolába nem szoktunk választási kampányt vinni” - hangoztatta Lázár János egy korábbi kormányinfóján. Szép lenne, ha igaz lenne, ugyanis gyerekeket bevonni a politikába szimpla aljasság, hiszen a közélettel semmi dolguk, nekik az a „feladatuk”, hogy játszanak, tanuljanak, megismerjék a körülöttük lévő világot, kialakítsák saját véleményüket. Ez azonban nem érdekli a kormányt. Az hagyján, hogy a Fidesz rárepült és bekebelezte a nyugdíjasokat, de a gyermekek naivitásának, kiszolgáltatottságának kizsákmányolása elfogadhatatlan.

Nézzük, igazat mondott-e Lázár János?

A következő esetben részben, hiszen nem iskolában, hanem óvodában kampányoltak. A minap Simicskó István, honvédelmi miniszter elé ültették ki az őrmezei Napsugár Óvoda gyerekeit. Eleinte úgy tervezték, hogy szülői aláírás kell ahhoz, hogy egy gyermek részt vegyen bármilyen rendezvényen, majd arról fotó jelenjen meg önkormányzati oldalon, lapban, kiadványban. Végül a „lepapírozás” elmaradt. A Magyar Nemzet az eset után megkereste a politikust, aki semmi kivetnivalót nem talált abban, hogy óvodás gyerekeket használt fel a kampányához. „Ez nem kampány, mi mindig így csináljuk, ez munka” - közölte, elfelejtve egyeztetni Lázár Jánossal:

Simicsko-Facebook_1

Januárban  „Az egészséges életért”, illetve „A méhnyakrák ellen” címmel hirdettek meg előadást egy miskolci iskolában. Kiderült, ez csak Csöbör Katalin falova volt, ugyanis a szakemberek helyett a fideszes politikus kampányolt a megdöbbent diákok körében. Néhány perc maradt csak az egészségre:

Csöbör_Katalin_-_Nő_a_siker_Faebook_oldala

Varga-Damm Andreát januárban több nemesvámosi szülő kereste meg, ugyanis kifogásolták, hogy az új óvoda alapkőletételekor a gyerekeknek vigyázzban állva kellett végighallgatniuk Ovádi Pétert, a Fidesz választókerületi elnökét – írta a Jobbik képviselőjelöltje  Facebook oldalán. A gyerekek hóban-fagyban hallgatták végig, hogy hány száz millióból építik fel az új intézményt. Ovádi Péter egyébként minden momentumáról kirak egy fotót a Facebookra, érdekes módon erről pont nem találtunk nála semmit:

ezjoOvadi-veol-kepmetszo

Csepregen decemberben Vlasich Krisztián polgármester adott át egy felújított utcát. Az eseményen a helyi ovisok egy csoportjának nemhogy részt kellett vennie, hanem a Luca-napi műsor keretében a hideg aszfalton kellett térdelnie. Azonban ez nem volt elég, ezek után a gyerekeknek a polgármesterrel kellett átvágniuk az új utat felavató szalagot:

Csepreg_-Vlaisch_-_Trio_TV_Dunántúl_Facebook-oldal

 

Boldog István is előszeretettel kampányol gyerekek körében. Nemrég a mezőtúri óvodákat járta végig. De karácsony előtt is ellátogatott az ovisokhoz:

Boldog_István_-_Boldog_István_Facebook

Simonka György pedig a saját fiát vitte a „vásárra”:

Simonka_-_Simonka_György

A kormány propagandája a legkisebbekig is elér. Tavaly erdélyi gyerekek migránsnak és rendőrnek öltöztek be farsangon:

De, ha egy kicsit távolabbra tekintünk, akkor is találunk bőven erős és büszke fideszes momentumokat.

2015 októberében a zákányi határon látogatták meg óvodások az ott szolgáló katonákat. Hogy, hogy nem pont arra járt az M1, a riporter azonnal megkérdezte, hogy mi található a kerítés túloldalán, az egyik gyerek azt válaszolta, „migránsok”. De egy óvónő mindenkit megnyugtatott, nekünk nem kell félni semmitől.

De Balog Zoltán sem tudja békén hagyni a gyerekeket, évekkel ezelőtt egy gyermekotthon lakóit rángatta el kakaózni a Hiltonba. És számára sem ismeretlen terep az óvoda:

Balogh_Zoltán_-_kormany.hu-árvai_károly

Még 2015-ben mórahalmi ovisok szavalták el, hogy mi is az a kormányablak és a szüleiknek miért kéne hálásnak lenni az új hivatal megalakulásáért:

Hol vannak ilyenkor a jogvédők?