Szerinted kiről kellene a Fideszben pszichológiai elemzést készíttetni?

Kocsis Máté, a VIII. kerület polgármestere egy ellenzéki képviselővel közölte, hogy pszichológiai elemzést készíttetett róla. Ez ráadásul egy Soros-tervről szóló testületi ülésen történt.

Kocsis Máté olyat mondott, amitől már a hasunk is belefájdul a röhögésbe, hiszen ilyesmi lehet az a helyzet, mikor egy mentális problémákkal küzdő elkezdi elemezni az őt kezelő pszichiátert. Azt találta mondani ugyanis ezen a Sorosról szóló VIII. kerületi testületi ülésen a párbeszédes Erőss Gábornak, hogy:

„Majd ha egyszer eljön az a pillanat, amikor nem kell feltétlenül együtt dolgoznunk, akkor én átadok önnek majd egy dokumentumot négyszemközt, hogy olvassa el.”

Ezek után kifejtette, hogy mire is gondolt pontosan: elmondta, hogy készíttetett róla egy átfogó pszichológiai elemzést, amit csak neki fog majd odaadni. Ennek elkészíttetéséhez egyébként - ahogy Kocsis elárulta - figyelembe vették Erőss Facebook-bejegyzéseit, az írásmintáját, a felszólásait, a hanghordozását, és ezen kívül még egyéb dolgokat. Szerinte „fantasztikus” lett, és „segítőleg” akarja majd odaadni a Párbeszéd politikusának.

Érdekes ez, hiszen pont a fideszesekről lehetne bőven pszichológiai elemzéseket készíteni. Ott van Orbán erősen nárcisztikus, megalomán, kontrollmániás, kleptomán viselkedése. Nála egyébként az önkéntelen szájmozgás is különös elem lehetne egy ilyen elemzés elkészítése során. Róla egy neves pszichológus, dr. Varga Zoltán is azt mondta:

„Sok mindenről árulkodik az a ’89 táján készült felvétel is, amelyen ez a megnyerő, kedves fiatalember arról beszél, hogy az apja verte, sőt rúgta is őt. (…) Elneveti magát. Ez a nevetés jellegzetes. A nehezen síró ember nevetése, ami elfedi a szégyellt sírást.”

Németh Szilárd meg valószínűleg diszlexiás és diszgráfiás is, a nyilatkozataira alapozva. Kósa Lajos enyhén autista lehet, a zavaros beszéde, leépült szociális képességeit tekintve, akin a felesége se tudott segíteni, habár kommunikációs trénerként dolgozik.

Nem véletlenül szeretne a Jobbik elmeorvosi vizsgálatot kötelezővé tenni a kormánytagoknak. Álláspontjuk szerint fontos lenne egy, az eddiginél szigorúbb típusú nemzetbiztonsági vizsgálat, amely kiterjedne a családtagokra és a szűkebb környezetre is - beleértve a pénzügyi-vagyoni átvizsgálást -, emellett pedig részletes elmeorvosi vizsgálatot írna elő. A pártelnök szerint így ki lehetne szűrni az olyan típusú embereket, mint akik most kormányozzák az országot, így megelőzve a zsarolhatóság lehetőségét is.