Beérett Orbán politikája: orvoshiány miatt átmenetileg bezárt a sátoraljaújhelyi kórház gyermekosztálya

Az intézményben ugyanis már nincs elég orvos, hogy ellássák a betegrendelést. Orbán nem csak nem akar foglalkozni érdemben az elvándorlással, de még csak el sem ismeri, hogy létezik maga a probléma. Inkább sorosozik kettőt, migránsozik hármat, eltitkolva, hogy suttyomban befogadja a bevándorlókat és kitörölve annak az emlékét, hogy Soros György valójában neki volt a mentora.

„Intézményünk Csecsemő és gyermekosztályán, valamint a gyermekszakrendelésen a betegellátás 2018. február 23. 8:00 órától, személyi feltételek hiánya miatt határozatlan ideig szünetel” - írta ki honlapjára a sátoraljaújhelyi kórház.

A beteg gyermekeket egyelőre a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházba irányítják, oda kell őket átszállítani. A kisebb településekről még a sürgősséget igénylő esetekben is Miskolcra kell menni. A betegellátás így tehát ideiglenesen egy-másfél órás távolságra került a gyermekek otthonától.

A környéken élők sajnos saját bőrükön tapasztalják meg, hogy Orbán hazudik és lényegtelen kérdésekkel foglalkozik, miközben egyre húsba vágóbb és egyre nagyobb veszélyt jelent az egészségügyi ellátásra az orvosok és a szakdolgozók elvándorlása.

Áprilisban erről is szavazunk!