Bréking: az erdélyi Magyar Polgári Párt adócsalásért elítélt politikusa hazudta azt, hogy Vona Gábornak gyűjti az aláírásokat

Nem ért bennünket hatalmas meglepetésként, amikor kiderítettük, hogy a fideszes Kövér Lászlóhoz szorosan kötődő Szász Jenő-féle Magyar Polgári Párt, ez a Romániában bejegyzett politikai formáció adócsalásért elítélt politikusa, Berki Ferenc hazudta azt, hogy Vona Gábornak gyűjti az aláírásokat.

Berki Ferenc Facebook-oldaláról egyértelműen kiderül, hogy a Szász Jenő-féle romániai Magyar Polgári Párt önkénteseivel gyűjtik az ajánlásokat a Fidesznek az anyaországban. Mint azt korábbi cikkünkben megírtuk a HírTV riporterének kérdésére a Maros megyei Magyar Polgári Párt elnöke, Berki Ferenc azt hazudta, hogy Vona Gábornak gyűjtenek aláírásokat. Lebukott. Nem kicsit, nagyon. 

forrás: Berki Ferenc Facebook-oldala

Tavaly októberben nagy botrányt kavart Maros megyében, amikor Berki eltitkolta, hogy 9 hónapos felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság adócsalás miatt. Az MPP akkor még a lenti sajtóközleményt adta ki és bár igaz, hogy azóta eltelt kemény 3 hónap, azonban úgy tűnik, hogy már nem ez a Magyar Polgári Párt álláspontja.

A Magyar Polgári Párt Országos Elnöksége az erdőszentgyörgyi önkormányzat 2017. október 26.-án megtartott tanácsülésén a Berki Ferenc önkormányzati képviselő tisztségéből való felfüggesztéséről hozott döntés kapcsán a következő sajtóközleményt fogalmazzuk meg.

Közlemény

A Magyar Polgári Párt Országos Elnökségének álláspontja szerint minden tisztségviselő esetében megengedhetetlen és elfogadhatatlan, hogy bűnözők, elítéltek képviseljék a választópolgárokat. Ezen álláspontunkat eddig is szem előtt tartottuk és a jövőben is érvényes minden olyan személy esetében, aki a Magyar Polgári Párt színeiben köz-képviseletre vállalkozik. 
Az erdőszentgyörgyi városi önkormányzat Berki Ferenc mandátumának megvonása tárgyában hozott határozata kapcsán a törvény és említett elvi álláspontunk figyelembevételével hozzuk meg döntésünket, éppen ezért az ügy tisztázására kértük az érintettet. Amennyiben Berki Ferenc vétkezett, annak következményeit vállalnia kell, és megtesszük a megfelelő lépéseket. Abban az esetben viszont, ha az önkormányzat döntése mögött a Magyar Polgári Párt tanácsosának lejáratása és ezzel együtt szervezetünk hitelének csorbítása áll, az érintetteket (tanácsosokat és a határozatot előterjesztő személyt) terheli a felelősség.

Marosvásárhely, 2017. október 27.

 

Vajon mennyire törvényes az, hogy egy Romániában bejegyzett Magyarországon azonban nem bejegyzett párt, az erdélyi Magyar Polgári Párt önkéntesei tömegesen és szervezetten korteskednek a fideszes jelölteknek Magyarországon? Mert szerintünk nem. Ön szerint?