Ha diktatúrában akarsz élni, akkor csak egy dolgod van: ne menj el szavazni!

Ma van a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás napja, amit többen a parlamenti választások főpróbájának gondolnak. Bár valóban több dolgot megmutathat a mai voksolás, azonban túlságosan messzemenő következtetéseket nem szabad levonni egy olyan város időközi polgármester-választásának eredményeiből, ahol még soha senki más politikus nem nyert a rendszerváltás óta - Rapcsákot is ide sorolva - csak a jobboldal, illetve a Fidesz jelöltje. Főként azt is figyelembe véve, hogy a mai nap kimondva-kimondatlanul Lázár János presztízsharca lesz. Annak a Lázár Jánosnak, aki - az Orbán-kormány egyik erős embereként - komoly lobbi erőt jelent Hódmezővásárhelynek. De egy valamit biztosan megtudhatunk, mégpedig azt, hogy kinek sikerül jobban mozgósítania.

Vagyis egyrészről, hogy bejött-e a Fidesz propagandája, amelynek a célja a közöny és a kilátástalanság érzetének elhintése az ellenzéki szavazókban és a bizonytalanokban, annak érdekében, hogy a választás napján otthon maradjanak. Másrészről azt iis megláthatjuk majd, hogy bejött-e a Lungo Drom, illetve Farkas Flórián kampánykörútja, illetve a Romano Kraj állítólagos támogatása Lázárnak.

Mindeközben rengeteg jel mutat abba az irányba, hogy Orbán országosan egy a saját családja és bizalmi köre által irányított pártállami diktatúrát igyekszik kiépíteni a választások után, amennyiben a Fidesz újrázni tud. Egyre több szakértő gondolja úgy, hogy Orbán az EU-s támogatások csökkentése után kilépne az Európai Unióból és még erősebben odaláncolná Putyinhoz Magyarországot egy győztes választás után.

Az index.hu, az RTL bedarálásának terve pedig feltehetően nem csak fikció, hanem Orbán reális politikai célja, hiszen ezzel és a kisebb médiumok elhallgattatásával nem lesz, aki a kormány lopásaira és a korrupcióra felhívja a figyelmet, így az eddig sem túlságosan szemérmesen és szégyenlősen történő lopás szabadrablássá válhat.

Orbán nem akar az ország valódi problémáival foglalkozni, hiszen a saját iskolázatlan, egybites szavazóinak elegendő a Soros-film vetítése. De számára a kivándorlás kérdése sem fontos, hiszen csak egyetlen dolog számít, mégpedig a hatalom megtartása, a gondolkodó fiatalok pedig ennek útjában állnak.

Így, ha diktatúrában akarsz élni, nincs más dolgod, mindössze annyi, hogy ne menj el szavazni!