Orbán legröhejesebb „házi elemzője”, Mráz Ágoston Sámuel lett az ország nevettetője

Mráz Ágostont eddig is Orbán legszervilisebb „politológusaként” tartottuk számon, most azonban új szintet lépett: ő lett az ország újdonsült bohóca. Mi legalábbis nagyot nevettünk rajta, amikor is azt mondta, hogy Orbán nem szállt be a hódmezővásárhelyi kampányba, ezzel ellentétben lásd az alábbi képet! :D

„Orbán Viktor kimaradt a helyi kampányból. Így elmondható, hogy helyben nem ellene szavaztak” – mondta Magyarország új viccmestere. De ez csak egy állítás az ötből, ezt még megfejelte néggyel. Nos mi már az elsőnél röhögőgörcsöt kaptunk. Kíváncsiak vagyunk, hogy Ön meddig bírja. :D

1. Tét nélkül van esélye a proteszt-szavazásnak Magyarországon: másfél évig Márki-Zay Péter béna kacsaként fogja irányítani a 70 százalékos fideszes többségű közgyűlést. A hódmezővásárhelyieknek nem volt fontos a működőképesség sem.

2. Érdekes, hogy Orbán Viktor kimaradt a helyi kampányból. Így elmondható, hogy helyben nem ellene szavaztak. Hat hét múlva viszont az ő miniszterelnöksége lesz a tét: vagy ő folytathatja, vagy Vona Gábor, Szél Bernadett, esetleg Karácsony Gergely lesz a kormányfő.

3. Hegedűs Zoltán, a Fidesz jelöltje el tudta vinni a 2014-es szavazókat, de nem volt további tartaléka. Az országos politikában azonban más a helyzet: a migráció kapcsán az ellenzéki szavazók közel fele is egyetért a kormánnyal.

4. Az országos ellenzék egy napig örömünnepet fog tartani, a következő nap viszont vezetői várhatóan összevesznek azon, mi következik a vásárhelyi eredményekből. Logikusan minden ellenzéki jelöltnek vissza kellene lépnie, s a maradék néhány napban szimpatikus független jelölteket kellene állítani 106 vk-ban. A koordináció megoldásához ma egy lépéssel sem került közelebb az ellenzék.

5. A kormányoldalon pont fordított hatás várható: egy napig keserűség, utána ösztönzés a még elszántabb küzdelemre. A Fidesz legnagyobb ellensége saját szavazói közömbössége, a vásárhelyi vereség talán felrázhatja őket is.