Tiborcz-ügy: Nevetséges indokkal nem adták ki az Elios-dokumentumokat az ellenzéki képviselőknek Kecskeméten

„Hamarosan mérlegelni fogjuk, hogy feljelentést tegyünk-e hivatali visszaélés miatt. A jegyző ugyanis arra hivatkozott, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda számára vannak előkészítve a dokumentumok, ezért nem lehet azokat megnézni. Úgy tűnik, hogy az Orbán-család minden befolyását felhasználja arra, hogy ne derülhessen ki a becstelen gazdagodásukat leleplező igazság.”- mondta Szilágyi György lapunk megkeresésére.

A Jobbik országgyűlési képviselője portálunknak azt is elmondta, hogy a jegyző egy alkalommal elszólta magát. Arra a kérdésre ugyanis, hogy hogyan lehetséges az, hogy egyedül Orbán vejének cége, az Elios tudott megfelelni a pályázati kiírás részleteinek az egész országban, Dr. Határ Mária azt válaszolta, hogy „Ebben a kérdésben az irányító hatóság Budapestről adott iránymutatást az önkormányzatnak”. Amely lássuk be, hogy nem teljesen européer megoldás.

Hadházy Ákos, az LMP parlamenti képviselője megerősítette a jobbikos Szilágyit, „Törvénytelenül, abszurd és mondvacsinált okok miatt tagadta meg a jegyző a dokumentumokba történő betekintést”

A korrupció elleni harcban ismét megvalósult az ellenzéki összefogás, hiszen a Jobbik, az LMP, az MSZP képviselői közösen kezdeményezték a kecskeméti iratokba történő betekintést és együtt tartottak az ügyben sajtótájékoztatót, miután létrehozták az Elios-ügyben felállított ellenzéki alternatív vizsgálóbizottságot.

Reméljük, hogy áprilisban véget ér a titkolózás, és kiderül, hogy hogyan, milyen módszerekkel gazdagodott az elmúlt években az Orbán-család!

Úgy tűnik, hogy a Tiborcz-ügyben teljesült L. Simon László közbeszerzésekkel kapcsolatban megfogalmazott vágya: