Simonka György, fideszes képviselő az óvodásoknak osztogatott pólók miatti elmarasztalásról: „fel fogok lebbezni”

Simonka György véleményem szerint az egyik legpofátlanabb ideáltípusa a gazember fideszes politikusnak. A Magyarországi Cigánypárt Békés megye 4. számú választókörzetének jelöltje, Faragó Lajos szerint a fideszes Simonka György nem fog rá haragudni az indulása miatt, hiszen nekik az egy százalék megszerzése, vagyis a rendszeres költségvetési támogatást megszerzése a lényeg.

Facebook/Simonka György

És bár Faragó tagadta, hogy egyeztetett volna indulásáról Simonka Görggyel, sőt állította, hogy 2010 óta nem találkozott a fideszes politikussal, a roma politikus felesége azonban ennek ellenkezőjét állította a Magyar Nemzetnek, miszerint Simonka régi és jó barátságban van férjével. Így amikor a fideszes képviselő megjelenik Kevermesen, mindig beszélnek, illetve rendszeresen meghívja Faragót politikai gyűlésekre.

Azt már régóta lehet tudni, hogy Simonka cége ellen 2014 óta nyomoznak a szervek különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, illetve más bűncselekmények gyanúja miatt. Időközben kiderült, hogy a Magyar Termés TÉSZ Kft. 973 millió forintos kárt okozott Magyarország és az Európai Unió költségvetésének. Simonkát persze mentelmi jogának köszönhetően nem tudta kihallgatni a nyomozóhatóság és most úgy tűnik, hogy a politikus ismét az országgyűlési képviselőket megillető védettség mögé menekülne. Legalábbis elindult a választásokon a Fidesz színeiben és persze ez ellen a kormánypártnak nem volt kifogása. De, hogy is lehetett volna, ha Orbán veje és strómanjai ennél jóval nagyobb bizniszekben utaznak?!

„Fel fogok lebbezni” - válaszolta a HírtTV riporterének Dél-Békés fideszes képviselője, amikor legújabb ügyéről kérdezték. Mint az ismeretes az NVB egyhangú döntéssel megállapította, hogy a képviselőjelölt megsértette a választási eljárás alapelveit és a köznevelési törvényt is, amikor saját magát reklámozó pólókat osztott ki óvodásoknak.

„Választójoggal nem rendelkező gyerekek között nincs helye kampányeszközök osztogatásának” – fogalmazott az egyébként köztudottan kormánypárti kötődésű Patyi András a vitában.