Orbán a felvidéki magyarokat is elárulja és védi a korrupt szlovák miniszterelnököt, ha érdeke ezt kívánja

A magyarellenes, maffiaügybe keveredett Robert Ficót teljes erőbedobással, elvtelenül védi az Orbán-kormány médiája. Szlovákiában már tömegek vonultak az utcára, kifejezve, hogy változást akarnak, de Orbánéknak csak az a fontos, hogy Fico az ő sorosozós propagandájukat nyomja. Ezért még az is megéri nekik, hogy ne vegyenek tudomást az újságíró-gyilkosság politikai hátteréről, meg Fico magyar kisebbséggel szembeni ellenszenvéről.

Fico az elmúlt években rengeteget ártott a magyar kisebbségnek. Például még mindig hatályban van az a 2010-es törvény, amelynek értelmében, akik felveszik a magyar állampolgárságot, azok elvesztik a szlovákot. Ez persze szinte kizárólag a magyar közösséget sújtja azóta is. Nem is csinál titkot belőle, hogy nem szereti a magyarokat, de a nemzetpolitikájára büszke Orbánnal mégis nagyon jól megértik egymást. Mindketten sorosoznak, meg vállt vállnak vetve képviselik a bevándorlás-ellenes politikát.

Haverok (forrás: korkep.sk)

Mindez elég is Orbánnak ahhoz, hogy támogassa őt, annak ellenére, hogy Fico közvetlen környezetéből ketten is szoros kapcsolatban állnak a kelet-szlovákiai, uniós pénzek lenyúlására szakosodott olasz maffiával. Egyikük Viliam Jasan, a Biztonsági Tanács államtitkára, másikuk az egykori aktmodell, most főtanácsadó(?) Maria Trosková. Ezekről az összefonódásokról is szólt a meggyilkolt újságíró, Ján Kuciak utolsó, már halála után megjelent cikke.

Szóval lett volna miért önvizsgálatot tartania Ficónak, amikor a köztársasági elnök, Andrej Kiska a kormány átalakításának és új választások kiírásának szükségességéről beszélt. Ám Fico előre menekült és azzal akart kitérni a felelősségre vonás elől, hogy egy Soros által vezetett összeesküvésben való részvétellel vádolta meg összes ellenfelét.

Ezzel letagadta a nyilvánvaló korrupciót, a maffiakapcsolatokat, a példátlan újságíró-gyilkosság politikai vetületét. Ráadásul, amikor jogos felháborodásukat kinyilvánító tömegek vonultak Pozsony utcáira, őket is Soros-bérenceknek titulálta. Ezt az aljas menekülési stratégiát pedig teli szájjal támogatja a magyar kormány összes szócsöve a Lokáltól a Magyar Időkig. Parancsszóra írogatnak Soros-irányította puccskísérletről, a maffiakapcsolatokat persze elhallgatva. Nem is tehetnek mást: ha elismernék, hogy a belpolitikai válsághoz semmi köze Sorosnak, mert azt valójában a súlyos, legfelsőbb körökig érő bűncselekmények idézték elő, akkor azt is el kéne ismerniük, hogy eddig egy korrupt miniszterelnököt támogattak, valamint hogy ez a korrupt miniszterelnök a Soros-kártyát kísértetiesen hasonló módon alkalmazza a valós problémák elfedésére, mint Orbán.

Közben pedig már távozásra kényszerült az egyik fő felelősnek tartott Robert Kalinák belügyminiszter – a magyaroknak szintén nagy „barátja” –, így egyre nehezebb lesz védeni a szlovák kormányt. A Fidesznek azonban nincs más választása: most már nem gyengítheti a Soros-ellenes koncepciót, hisz ez a kampánystratégia gerince, amivel még mindig több voksot nyerhet, mint amennyit az elárult felvidéki magyarok részéről veszít. Bár lehet, hogy a számításába ezúttal hiba csúszott.