Erős és büszke: Matolcsyék 400 milliós villát vettek

Napi rutin: 400 millió forint értékű, háromszintes, 500 négyzetméteres luxusingatlant vásárolt Matolcsy György családja.

Az 500 négyzetméteres, 400 millió forint értékű, háromszintes luxusvillát a második kerületben a Páfránykert utcában, a Rózsadomb szélén találhatjuk meg. A hirdetésben azt írják, a ház „tökéletesen csendes, nyugodt mellékutcában, erdő mellett” helyezkedik el, ahol olyan tiszta a levegő, hogy „harapni lehet”.

A luxusvilla mediterrán stílusban készült. A hirdetés kitért arra is, hogy ha a tulajdonosa „a napi hajsza után hazaér, mély lélegzetet kell, hogy vegyen a friss erdei levegőből és kiülhet a kerti nyugágyak egyikébe”, esetleg amennyiben épp téli idők járnak, az elegáns nappaliban a kandallóban duruzsuló tűz mellé, hogy úgy érezhesse magát, mintha „nem is Budapesten lenne, hanem Svájcban vagy a francia Alpokban”.

fotó: mno.hu

A villát korábban 430 millióért hirdették. Gyorsan le is csapott rá Matolcsy György egyik fia, Ádám, pontosabban a cége, a Magyar Stratégia Zrt. Az adásvételhez hitelt vettek fel, de az sem holmi mezei hitel volt, hiszen pont Matolcsy unokatestvérének, Szemerey Tamásnak az érdekeltsége, az NHB Növekedési Hitel Bank hitele volt. Azt is lehet tudni, hogy Matolcsy Györgynek pontosan mi köze van a dologhoz, hiszen Matolcsy Ádám a 24.hu kérdésére elismerte, apja bérleti szerződéses alapon használja az ingatlant.

Matolcsy legutóbbi vagyonnyilatkozatában még csak egy 150 négyzetméteres balatonakarattyai házat tüntettek fel, de úgy tűnik, elég okosan kijátszották, hogy ez és az ehhez hasonló luxusingatlanok ne kerüljenek a dokumentumba.