A Magyar Munkáspárt nem zavartatja magát: szó sincs kormányalakításról, csak a parlamentbe szeretne bejutni

Röviden kb. ennyi a Magyar Munkáspárt üzenete a választók felé a Facebookon hirdetett, a honlapjukon is közzétett „Nem te kellesz nekik, csak a szavazatod!” kezdetű hirdetés szövege szerint.

Szerintük a összellenzéki összefogás hazug jelszó, a Fidesz hódmezővásárhelyi veresége sem az ő ügyük, fájjon inkább mások feje, ők nem ezért politizálnak. Vagyis még csak egy kis múló migrént sem vállalnak fel a kormányváltás érdekében, hiszen ők dolgozó emberek, nem érnek rá ilyesmikkel foglalkozni.

Jövőképük alakulását illetően is elgondolkodtató megállapítások olvashatók a hirdetés szövegében. Feltételezésük szerint a kormányváltó hatalom is csak lopni fog és majd sanyargatja a népet. Mivel a Munkáspárt is csak esendő emberekből áll, így ők sem ígérhetnek semmi szépet és jót, igaz, valószínűleg az ehhez szükséges kampányra sincs elegendő forrásuk. Mi tévő legyen akkor az a jóhiszemű választópolgár? Fogadja el, hogy az élet és a politika már csak ilyen, aki nyer, az eddig is lopott és ezután is lopni fog. De egy valami azért jusson eszébe: a Munkáspárt szeretne ott lenni a parlamentben, hogy mindezt lássa, részese legyen, és négyévente meghökkentő hirdetéseket tehessen közzé a Facebookon. Mert ez nekik jár, ja, és a dolgozó embereknek is.

Szóval tényleg, viccet félretéve, igazán olyan keveset kérnek ezek a fiúk, mondhatnánk azt is, hogy ebben az egész választási nagyotmondásban ők a legszerényebbek. Kormányalakításban nem is gondolkodnak, csak nagy kirohanásokat és hőbörgéseket mellőző parlamenti képviselői mandátumokat kívánnak maguknak. Ez meg igazán nem sok, vagy nincs igazam?