Március 15. - Mutatjuk, hol és mikor tartják rendezvényeiket a pártok

Ha esetleg nem szeretne Orbán munkásőrségéhez csatlakozva "békemenetelni", akkor ezek közül a lehetőségek közül választhat.

Jobbik

A Jobbik Magyarországért Mozgalom a belvárosi Batthyány-örökmécsesnél tartja központi megemlékezését, 15 órától. A rendezvényen felszólal Vona Gábor miniszterelnök-jelölt, Volner János frakcióvezető, Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, valamint Jakab Péter, a Jobbik szóvivője. A budapesti eseményen kerül sor a legerősebb ellenzéki párt országgyűlési képviselőjelöltjeinek ünnepélyes eskütételére a Szent Korona hiteles másolata előtt.

LMP

12 órától, a Benczúr utca 35. szám alatt kerekasztal-beszélgetést tart a párt, ahol Szél Bernadett és Hadházy Ákos is felszólal. Emellett részt vesznek az Operaház előtt 17 órakor kezdődő Diáktüntetésen.

MSZP-Párbeszéd-Liberálisok-DK-Együtt

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, a Fővám Téren tart megemlékezést, 15 órától, amin az Együtt tagjai is jelen lesznek. Emellett ugyanitt csoportosul a baloldal többi pártja, a Demokratikus Koalíció, a Liberálisok és a Szolidaritás baloldali mozgalom is.

Fidesz-KDNP

Ismét lesz Békemenet, amit természetesen NEM a Fidesz szervez :-), és amit - heves kurvaanyázások közepette - a ,,béke, a szeretet és az összetartás” jegyében hirdettek meg.

Diákok

A diákok - pártpolitikától függetlenül - a jobb oktatási rendszerért és ,,a közös jövőért” demonstrációt szerveznek 17 órától, az Operaház előtt területre. A Facebook-on szerveződő esemény leírásában azt írják: ,,minden, a hazánk jövőjéért, a fiatal generációk jobb oktatásáért aggódó és felelősséget érző magyar polgárt” várnak.