Polt Péter újra reflektorfényben: ha Czeglédy ügyében sem volt, akkor nyilván most sincs apelláta

Az ex-DK-s Kőrös Gusztáv Tibort hivatalos személyi jelleg színlelésével elkövetett befolyással üzérkedés gyanújával tartoztatták le 5 társával együtt. Kőrösit a világhíres Minden Szegényért Párt országgyűlési képviselőjelöltként nyilvántartásba vette, a hatóságok erre hivatkozva megszüntették az előzetest. Kíváncsiak vagyunk, hogy Polt Péter az ügyészek ügyésze vajon most is hasonló gyorsasággal indítványozza a Nemzeti Választási Bizottságnál Kőrösi mentelmi jogának felfüggesztését, mint ahogyan azt Czeglédy Csaba esetében tette.

Kőrös Gusztáv Tibor a nyomozóhatóság gyanúja szerint magát hivatalos személynek kiadva egy tucat vállalkozótól csalt ki pénzt azzal a dumával, hogy az általuk benyújtott pályázatok elbírálását pozitív irányba tudja befolyásolni. A több, mint százmillió forintot meghaladó összegre elkövetett bűncselekményért Kőrös Gusztáv Tibor és tíz társa ellen indult eljárás, amelyben foganasították többed magával történő őrizetbe vételét, illetve előzetes letartoztatását. Kőrösi azonban feltehetően megörülhetett a hírnek, hogy a Bács-Kiskun megyei 3. országgyűlési egyéni választókerület választási bizottsága, mint a Minden Szegényért Párt országgyűlési képviselőjelöltjét nyilvántartásba vette, a hatóságok ugyanis a mentelmi jogra hivatkozva megszüntették előzetes letartóztatását.

Amennyiben Polt Péter következetes - persze mi azon sem csodálkoznánk, ha nem lenne az - akkor csakúgy, mint ahogyan Czeglédy Csaba esetében tette, villámgyorsan indítványoznia kell a mentelmi jog felfüggesztését.  Mint az ismeretes, két héttel ezelőtt Czeglédyt szinte azonnal visszatoloncolták a börtönbe, amikor kiengedése után nyíltan arról beszélt, hogy előzetes letartoztatása alatt többször arra akarták rávenni, hogy tegyen vallomást Gyurcsány Ferenc ellen.

Polt Péter most nyilván nem tehet mást, minthogy indítványozza Kőrösi mentelmi jogának felfüggesztését.