Karácsony egyik mondatában savazza, a másikban egyeztetésre hívja Vonát. Ezmiez?

A Karácsony Gergely által vezetett MSZP-Párbeszéd pártformáció az egyik legviccesebb szereplő a jelenlegi magyar politikai életben, úgy mindenestül. Molnár Gyulástul, Molnár Zsoltostul, Fideszestül, Karácsonyostul. A már többször színt és zászlót váltó, jelenleg 1%-os támogatottságú pártot, a Párbeszédet vezető Karácsony tegnapi beszédében elmondta, hogy véleménye szerint, ha Vona Gábor nyeri a választást, az is Orbán Viktor győzelme.

Ön elfogadná egy ilyen ember egyezkedési ajánlatát?

Karácsony ajánlata olyan, mint amikor egy zuhanó liftben lévő ember arról próbál győzködni, hogy te is szállj be.

Kevesen mondanának igent. De a szocialista Kunhalmi Ágnes is valami olyasmit mondott tegnap, hogy minden Jobbikra leadott voks tulajdonképpen kukába dobott szavazat. Mondja ezt Kunhalmi, aki annak az MSZP-nek a képviselője, amelyet már többen a Fidesz által pénzelt pártnak neveztek. 

Teljesen egyetértünk Ungár Péterrel, az LMP politikusával, aki a következőképpen foglalta össze a helyzetet a tegnapi napon: „Karácsony Gergely ma azt mondta, hogy ha Vona Gábor nyer, akkor Orbán Viktor nyer, (...) nehéz úgy ellenzéki sorsközösségről beszélni és nehéz úgy tárgyalást kezdeményezni valakivel, ha közben ilyeneket mondunk róla."

Karácsony