Orbánnak semmi nem elég: a strómanjai által közpénzen megszerzett balatoni szállodák közpénzből történő futtatásán duplán nyerhet

Orbánnak semmi nem elég: a strómanjai által közpénzen megszerzett balatoni szállodák közpénzből történő futtatásán duplán nyerhet
A Balaton új "tulajdonosai"
Fotó: 24.hu

A Reuters, a világ egyik legnagyobb hírügynöksége közölte azt a balatoni helyszíni riportot, amelyből a külföld számára is kiderül, amit mi már régóta tudunk. Tudjuk azt, hogy Orbán - a közpénzeinket megfosztva azok közpénz jellegétől – „ügyesen” megszerezte magának, illetve a pletykák szerint lánya, Orbán Ráchel számára a fél-Balatont Mészároson és vején, Tiborcz Istvánon keresztül. Most pedig arra készül, hogy telepumpálja ezeket pénzzel. Országosan 756.000.000.000 forintot irányoztak elő „a turizmus fellendítésére” fordítani, 353.000.000.000 a Balatonra költenének.

A támogatási összeg jelentősebb részét magyar közpénzből, míg a kisebbik részét (40%) brüsszeli pályázati pénzekből állnák Orbánék. Ekkora pénz a rendszerváltás óta összességében nem érkezett a Balatonhoz - derül ki a Reuters riportjából. Mióta 2014-ben Orbán bejelentette tervét, azóta a balatoni ingatlanok egy jelentős része Orbán strómanjához, Mészáros Lőrinchez, illetve vejéhez, Tiborcz Istvánhoz került.  

És akkor ne is beszéljünk arról, hogy mi történt számtalan magyarországi kastéllyal, szállodával, turisztikai paradicsomban található vendéglátó hellyel. Gondoljunk csak a budavári éttermekre, a belvárosi ingatlanokra, bulihelyekre, vagy éppen az egerszalóki szállodák példájára, de akár éppen a legutóbb felröppent hírre azzal kapcsolatban, hogy Mészáros megvenné a történelmi jelentőségű Gellért Szállót, ami a pletykák szerint már meg is történt. 

Április 8-án dönthetünk, hogy támogatjuk-e Orbán hírhedt tervét.