Nagy csata várható Sátoraljaújhelyen is áprilisban

Újabb felmérés jelent meg a kireszavazzunk.hu oldalon, ezúttal Borsod-Abaúj-Zemplén megye 5. számú választókerületét elemezték a szakértők. A közvélemény-kutatási eredmények alapján a kormánypárt jelöltjének legesélyesebb kihívójaként a Jobbik jelöltjét, Mikola Gergelyt hozta ki az oldal. A kérdés, hogy vajon történik-e visszalépés a többi párt részéről a legerősebb ellenzéki jelölt javára? A számok ugyanis azt mutatják, hogy ezen múlik, hogy a körzet marad-e narancssárga.

A fideszes Hörcsik Richárddal szemben Mikola Gergely, a Jobbik képviselőjelöltje a legesélyesebb jelölt Sátoraljaújhelyen és környékén. Mikola Encsen született, terület- és településfejlesztést tanult az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, ami nem tűnik profil-idegennek egy folyamatos kihívásokkal küszködő régióban. Az egyéni képviselőjelölti preferenciával rendelkező választók közel 40%-a a Dr. Hörcsik Richárdra (Fidesz-KDNP), míg 27%-a a Jobbik jelöltjére, Mikola Gergelyre voksolna. Az MSZP-Párbeszéd és a DK közös jelöltjére, Zaveczky Tiborra 17% szavazna, de az LMP-s Köteles László is magas, 12%-os támogatottságot mondhat magáénak. Kíváncsian várjuk, hogy hogyan alakul a választókerület sorsa az ellenzéki egyeztetések után. 

Kíváncsi, hogy az Ön választókörzetében milyenek az ellenzéki jelöltek esélyei? Akkor nézze meg a kireszavazzunk.hu oldalon!