Miközben Orbán március 15-én egy órát kamuzott a bevándorlókról és Sorosról, Brüsszelben megszavazta a Fidesz, hogy segíteni kell az Európába érkező migránsokon

A Magyar Nemzet vasárnapi cikkéből kiderül: a Fidesz brüsszeli képviselői március 15-én (Pont Orbán arcátlanul propagandista és uszító beszéde idején) megszavazták, hogy az Európai Unióban jövőre is elég pénz jusson a menekültek és a migránsok segítésére. Ezt azt jelenti, hogy elég pénzt kap a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap (MMIA), ami a menekültek méltóságteljes befogását segíti az uniós tagállamokban.

Március 15-én Orbán Viktor a szokásosnál is visszataszítóbb beszédet mondott, melynek gerincét a gyűlöletkeltés mellett természetesen a migránsozás adta. Ebben – amellett, hogy a jóérzésű választópolgárok gyomra felfordult - semmi váratlan nem volt. Ugyanakkor kiemelkedő arcvesztésnek tekinthető, hogy ez idő alatt a Fidesz összes EP-képviselője megszavazta, hogy az Európai Unió 2019-es költségvetésében megfelelő összeg jusson a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap (MMIA) számára. Ebből a pénzből lehet majd támogatni a menedékkérők méltóságteljes befogadását a tagállamokban.

Vagyis, megszavazták, hogy az uniós költségvetésnek finanszíroznia kell a migránsok megélhetését, munkaszerzését, oktatását és beilleszkedését.

A Magyar Nemzet arra is emlékeztet, hogy Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő, miután támogatta a menekültek és a migránsok hatékony integrációjának finanszírozását, nem volt rest, és leforgatott egy riogató videót Brüsszelben. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter botrányos bécsi videója után Deutsch Tamás a brüsszeli Molenbeek negyedben készített felvételeket. A Fidesz európai képviselője úgy ítélte meg, a környék a bevándorló dzsihadisták európai fővárosa, noha azt korábban francia ajkú keresztény munkások lakták – írja a lap.

Mindehhez ráadásul azok után volt gyomra Deutsch „ennyike” Tamáséknak, hogy  2016 augusztusa óta Budapesten már lakhatási program is van menekültek számára, titokban beengedte 2300 „oltalmazottat”, illetve 20 ezer gazdag migránst kötvényesként.