A kisgazdák csak Vona Gáborék győzelmében látnak esélyt: Az FKgP is visszalépett a Jobbik javára

A kivándorló magyarok pártja után az FKgP is visszalép a Jobbik javára. A visszalépés oka, hogy a kisgazdák csak Vona Gábor pártjának győzelmében látnak esélyt Orbánék legyőzésére. A legnagyobb ellenzéki párt egyre biztosabban halad abba az irányba, hogy az egyetlen komolyan vehető kormányváltó erőként tekintsenek rá a választók.

„A Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt a sikeres kormányváltás érdekében azt a döntést hozta, hogy a legerősebb ellenzéki párt, a Jobbik Magyarországért Mozgalom javára kéri visszalépni nyilvántartásba vett országgyűlési képviselőjelöltjeit. Az FKgP tagjait, szimpatizánsait, szavazóit arra kéri fel, hogy mind listán, mind egyéniben a Jobbikra szavazzanak.” – írták a kisgazdák nyilatkozatukban.

Az Orbán által korábban leszalámizott FKgP cserébe azt várja a Jobbiktól, hogy valósítsa meg az igazságszolgáltatási reformot, a magyar vidék felzárkóztatását, a gazdák kiemelt támogatását és váltsa le a mostani kormányt.

„A korrupt, a saját népét nyíltan megfenyegető, az önkényuralmat kiépíteni akaró Orbán kormányt minden áron el kell zavarnia a magyar nemzetnek, amely küzdelemhez az FKgP, mint a Fidesz volt kormánykoalíciós társa ezt az önfeláldozó lépést is hajlandó volt megtenni, és ennek a példának a követésére szólít fel minden ellenzéki pártot és azoknak képviselőjelöltjeit” – utaltak a kisgazdák Orbán március 15-i kijelentésére, miszerint a választások után „elégtételt” fog venni a magyar népen.