Plakátháború Székesfehérváron: Cicit rajzoltak az ellenzéki jelöltnek, a Fidelitas megint beégett

Körmérkőzés szerű plakát és a falfirka háború kezdődött az ünnep alatt Székesfehérváron. Előbb az Alba pláza előtt fújták össze a Momentum aktivistái a Fidelitas ellenzéki politikusokat gyalázó plakátkiállítását, majd valaki a helyi polgármesternek börtönt ígérő szöveget festett fel több helyre is a városban. Végül valaki körberajzolta a baloldali jelölt melleit a plakátokon. Nem biztos, hogy ezzel ártott neki.

A monemtumos aktivisták a gyalázkodó fidelitaszos plakátokra olyan feliratokat fújtak, hogy: „Kósa”, „Ugye Elios még?”, s a helyi polgármesternek, Cser-Palkovics Andrásnak üzentek: „Ehhez adod a neved, Cser?”. A kiérkező rendőröknek azzal érveltek, hogy nem követtek el bűncselekményt, tettük politikai véleménynyilvánításnak számít. Az egyenruhások inkább maradtak, s az újonnan feliratozott plakátokat nézegették. Alig telt el egy nap, valakik ismét festékszórót ragadtak. Felirataikat ugyancsak a fideszes polgármesternek címezték.

24.hu

Cser-Palkovics András, aki egészen eddig következetesen távol tartotta magát a kampánytól – azt leszámítva, hogy minden önkormányzati eseményre magával hurcolja Vargha Tamás helyi országgyűlési képviselőt, honvédelmi államtitkárt, aki nyilván szabadságot vett ki, hiszen soha nincs a munkahelyén –, most kilépett e szerepéből. Minden bizonnyal ennek köszönheti a feliratokat.

Facebook/Fidesz Székesfehérvár

Március 15-én például ünnepi beszédében állította „pellengérre” az egyik helyi ellenzéki jelöltet, aki előtte az emberminisztérium elé láncolta magát. A DK-s Földi Judit azért tette ezt, mert hiába nyerte sorra a pereket Mészáros Lőrincékkel szemben, hogy adják ki az adatokat arról, mire költi a társasági adót (TAO) Orbán Viktor felcsúti fociakadémiája, az iratokat a minisztériumba „dugták” el.

Cser-Palkovics konkrétan így fogalmazott: „Lehet 2018-ban láncokat kötni magunkra, mintha ..., de az attól még nem lesz Táncsics börtöne. A különbség ugyanis pont az a demokrácia és a diktatúra között, hogy a demokráciában egy valami ellen akár még oly jogos tiltakozás okán is magam egy sajtóesemény miatt láncra verhetem ugyan, de a sajtóesemény után azt eloldom és hazamegyek vacsoraidőre a családomhoz. A diktatúrában pedig mások, jogtalanul vernek láncra és nem megyek haza vacsorázni, hanem marad a börtönkoszt.”

A „válaszcsapásra” sem kellett sokáig várni. Március 17-án az egyébként kifejezetten dekoratív, Fehérvár egyik legrégibb és legismertebb cukrászdáját vezető női politikus plakátjait vették valakik kezelésbe. A képen mellbimbóit kiszúrták, mellei köré pedig körökkel rajzoltak.

E tettes természetesen ismeretlen. Bár ahogy a fidelitászos „szinglihordát” elnézzük, a cicikkel kapcsolatos indítékaik érthetők…