A "százezres" tömeg csak kormánypárti kamu, maximum hatvanezren lehettek a Békemeneten

Bár még TAO-pénzből, pontosabban a mi pénzünkből vásárolt felcsúti buszokkal is hordták az embereket vidékről a Békemenetre, így sem sikerült annyira profin a mozgósítás. De a hódmezővásárhelyi bukta után zavarodottan rettegő Fidesz azért mást kamuzott.

Az Átlátszó járt utána, hogy a kormánymédia hazugságaival szemben - melyek többszázezres tömegről szóltak - valójában hányan vehettek részt a Fidesz egybites gyűlésén. Hidvégi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója a rendezvényen részt vevő embereknek kiküldött hálálkodó e-mailjében "minden idők legnagyobb Békemenetéről írt, úgy tűnik azonban, hogy ez ismét csak egy gyenge próbálkozás a kommunikációs zavarban lévő orbánisták részéről. Érdekes módon most a Belügyminisztérium sem adott ki hivatalos tájékoztatást a tömeg méretéről.

A portálnál a Googlemaps applikáció segítségével rajzolták körbe a résztvevők által kitakart területet. 

"A 2018-as Békemenet résztvevői nagyjából 1,44 hektáron, azaz 14000 négyzetméternyi területen foglaltak helyet. A fotókon nem látható, hogy meddig ért a tömeg a Földművelésügyi Minisztérium épületének bal oldalán, ezért legyünk nagyvonalúak és számoljunk összesen 17000 négyzetméterrel. Ezek után már nincs más dolgunk, mint felszorozni ezt a számot az egy négyzetméterre eső emberek számával. A nemzetközi gyakorlat alapján itt 3,5 emberrel számolok, négyzetméterenként. Vagyis Orbán Viktor magyar miniszterelnök március 15-i beszédét számításom alapján 59500 ember hallgatta a budapesti Kossuth téren" - írják.

És itt vannak a fotók: