Csak a szokásos: Matolcsyék megint luxusvillát vásároltak

Matolcsy György fia, Matolcsy Ádám nemrég cégén keresztül vásárolt egy 400 milliós luxusrezidenciát, amit aztán az apja bérel tőle. Most a legidősebb fiú is hasonlóan tett: Matolcsy Máté vett egy igen impozáns kastélyt, az előző, 400 milliós rezidenciától pár száz méterre.

A fiatalabbik Matolcsy-fiú, Ádám nemrég 430 millióért vett egy kifejezetten impozáns luxusvillát a Rózsadomb szélén, a Páfránykert utcában, természetvédelmi terület mellett. Egészen pontosan az a cégén, a Magyar Stratégia Zrt.-n keresztül szerezte meg még tavaly nyáron. Most a nagyobbik fiú is úgy gondolta, nem érdemes messzebb költözni a család többi tagjától, mint pár száz méter: egészen pontosan 200 méteres távolságra vásárolt egy 150 milliós ingatlant,a Kondor úton.

Villa 1.0 Fotó: mno.hu

Az ház több mint 500 négyzetméteres, helyet kapott benne egy billiárdterem, gardróbszoba, több konyha, egy wellness-részleg és egy háromállásos garázs is. A wellness-részlegben benti úszómedence, szauna és jacuzzi található. De ez még nem minden, ugyanis tó is tartozik az ingatlanhoz.

Villa 2.0 Fotó: Németh Dániel/24.hu

A vásárlás körülményei lényegében megegyeznek az előző, Páfránykert utcai ingatlanéval: ebben az esetben is Matolcsy György unokatestvérének, Szemerey Tamásnak a bankja, a Növekedési Hitel Bank segített be egy elég summás hitellel: 90 milliót kapott a legfiatalabbik fiú. Nem véletlenül, nyilvánvalóan jót tett neki, hogy Matolcsy György az apja, ugyanis piaci alapon kizárt, hogy egy, az övéhez hasonló cégnek ilyen összegű hitelt adjanak.