Orbánék rendszere már csak a bűn szövetsége, amit a lopás tart egyben

A NER elhozta azt a klasszikus hatalmi struktúrát, amelyben az egyszemélyes vezető dönt mindenről, az állami intézményeket megszállták, kezükben a média nagy része, politikai ellenfeleik egy részét megvásárolják, a másikat, amelyiket nem lehet, azt pedig tönkreteszik, ellehetetlenítik, megfélemlítik. Az áprilisi választások valódi tétje az, hogy hagyjuk-e Orbánnak, hogy kis Putyinná változva uralkodjon a hazánkon.

„Lemondani a tényekről annyi, mint lemondani a szabadságról. Ha semmi nem igaz, lehetetlen a hatalmat bírálni, hiszen nincs alapja a bírálatnak. Ha semmi nem igaz, minden csak szemfényvesztés. A legvastagabb pénztárcájú tudja megfizetni a legvakítóbb fényeket.”

Timothy D. Snyde amerikai történész és író sorai jelenleg az Orbán-rezsim vezette Magyarországra kifejezetten igazak. A helyzet az, hogy a közmédia totális kormányzati kontroll alá vonása és lesilányítása mellett a propagandagépezet egy szusszanásnyi időt sem hagy számunkra, hogy megfelelő forrásokból tájékozódhassunk. A NER-társak mindent megtesznek azért, hogy egyfajta alternatív valóságot építsenek ki, amelyben egy 87 éves, Soros György nevezetű milliárdos és titokzatos, nemzetrontó szervezetei ellen kell vált válnak vetve harcolniuk a derék kormánytagoknak.

Tegnapi hír, hogy jelentős kormányzati fizetése mellett csaknem havi 2 millió forintot kereshetett Rogán Antal propagandaminiszter 2017-ben egy találmány „hasznosítási díjából”. A pluszjövedelemre egy olyan digitális aláírási szabadalomból tehetett szert, amit Csík Balázzsal és Lengyel Csabával közösen készített. A lényeg viszont még csak most jön: a kötvényes Rogán partnerei a Profitrade Kft.-n keresztül komoly uniós támogatást vettek fel egy igen hasonló aláírás-hitelesítő rendszer kifejlesztésére. Kiderült, hogy az OLAF ezt sem nézte jó szemmel és a 256,8 milliós megállapodáson kívül még a cég három másik szerződését is vizsgálni kezdte. Sőt, azóta különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával már a NAV-nál is elindult a nyomozás.

Jól láthatjuk, hogy csupa nagyszerű, csavaros észjárású ember alkotja a kormányt. Míg a miniszterelnök veje, Tiborcz István elhozta a fényt a vidék Magyarországa számára, addig Semjén Zsolti „luxusvadászott” Svédországban (persze csak azért, hogy az állatállományt megritkítsa az emberek érdekében). Aztán ne feledkezzünk el Kósa Laliról sem, aki egy csengeri háztartásbeli asszonynak nyújtott segítséget rögtön, amikor meghallotta, hogy szegény képtelen kezelni a több mint 1300 milliárd forintját! Ott van még Szita Károly is, akit most ok nélkül támadnak, hiszen mi van abban, hogy bizony szeretett jelentéseket írni akár a családtagjairól is?

Nos, a képlet világos: lassan Európa legnagyobb bűnszövetségévé hízik Orbán kormánya, a mi pénzünkön, meg persze a rengeteg lenyúlt EU-s támogatás révén. Április 8. után azonban minden visszajár majd és vissza is fogjuk venni!